Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

Najljepše zagrebačke čuvarice tradicije: Studentice iz ansambla Ethnotine žare i pale folklornom scenom

Objavljeno 13.03.2017. u Nakon predavanja

Narodne nošnje, specifična glazba i tradicionalni napjevi asociraju na narodni ples kojeg svi znaju kao folklor. No, ne znaju svi da u Zagrebu postoji ženski plesni ansambl koji spaja suvremeno s tradicijom, a ove djevojke zovu se Ethnotine.

Cajke su znak nedostatka glazbenog ukusa: Ovi dečki s Muzičke akademije znaju što je dobra glazba

Objavljeno 10.03.2017. u Nakon predavanja

Početkom 20. stoljeća u SAD-u se rodio jazz - izričaj nastao mješanjem glazbe američkih crnaca i europske glazbe. Ljepotu jazza mnogi nažalost nikad ne upoznaju, ali ovaj glazbeni žanr još uvijek ima svoje poklonike i to među studentima.

Tračnicama po Europi: Sve što trebate znati o InterRail karti za najpovoljnije putovanje vlakom

Objavljeno 09.03.2017. u Nakon predavanja

Rijetko tko nije čuo za InterRail kartu, ali ne znaju svi koje se sve mogućnosti otvaraju kupovinom tog komada papira koji omogućava putovanje vlakom kroz cijelu Europu.

Biti žena u akademskom svijetu: Uspješne studentice i mlade znanstvenice komentiraju Dan žena

Objavljeno 08.03.2017. u Nakon predavanja

Povodom Dana žena uvijek se prisjetimo kakvu moć i snagu ima 'nježniji' spol, a čini nam se da su na taj dan muškarci ipak malo nježniji i uglađenijih manira. No, to ne mijenja činjenicu da se žene i dalje bore s raznim oblicima diskriminacije u svakodnevnom životu. Provjerili smo kako je to u akademskim krugovima...

Preko tisuću prijatelja, a sami: Mladi koji koriste društvene mreže sve su usamljeniji

Objavljeno 07.03.2017. u Nakon predavanja

Ironično je bilo društvene mreže nazvati upravo tim imenom jer novo istraživanje pokazalo je da smo uz njih sve manje društveni, pogotovo mlađi dio populacije.

Razlozi za uzbunu: 5 očitih znakova da ovaj fakultet nije za tebe

Objavljeno 07.03.2017. u Nakon predavanja

Roditelji vam savjetuju da odlučite na temelju kolegija i renomea profesora predavača, prijatelji da proučite kakav je društveni život i ima li klubova u blizini, a školski profesori da u obzir uzmete mogućnosti praktičnog usavršavanja. Puno je informacija s kojima najvjerojatnije ne znate što biste prilikom odluke o upisu fakulteta ili promjene studija koji ste već upisali.

Ima prestižnu titulu i želi promijeniti navike hrvatskih studenata: Studentica potiče mlade da ne bacaju hranu

Objavljeno 06.03.2017. u Nakon predavanja

Dok jedemo fini ručak i gledamo svu tu hranu na blagovaonskom stolu ne razmišljamo previše tko se pobrinuo da dođe do nas. Za to su zaslužni agronomi koji će jednoga dana riješiti i glad u svijetu, a jedna od njih je i studentica Ana Poštek.

Luk i strijela kao način života: Ovi studenti u bitkama pobjeđuju Turke

Objavljeno 03.03.2017. u Nakon predavanja

Hrvatska povijest bogata je slavnim bitkama, a vjerovali ili ne, vješti 'ratnici' se skrivaju svuda oko nas pa čak i na fakultetima. Rekonstrukcije bitki nisu ništa novo, iz godine u godinu bivaju sve uzbudljivije, a studenti koji u njima sudjeluju kažu da uživaju u svakoj minuti.

Statisti u tajicama: Evo kako se provode studenti na snimanju filma o Robinu Hoodu

Objavljeno 02.03.2017. u Nakon predavanja

Snimanje 'Robina Hooda' u punom je jeku, a odvija se na dubrovačkim ulicama. Poznate holivudske face i glumci poput Jamieja Foxxa i njegovog imenjaka Jamieja Dornana već su zavladali 'Republikom', a među statistima su se našli i studenti.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se