Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

'Reci da': Studentica od diplomskog napravila proizvod koji će promijeniti vjenčanja u Hrvatskoj

Objavljeno 09.08.2018. u Nakon predavanja

Da vlastiti diplomski rad može postati inspiracija za pokretanje posla i nove ideje pokazuje i primjer studentice Lorene Vlahovski s Akademije dramskih umjetnosti. Ona je osmislila aplikaciju za buduće mladence te s njom može promijeniti klasičnu organizaciju vjenčanja u Hrvatskoj.

Inovator u medicini: Student Luka napravio je vlastiti kateter kako bi bolesnima olakšao život

Objavljeno 07.08.2018. u Nakon predavanja

Zdravstveni problemi su ono što bi svatko želio izbjeći pod svaku cijenu, ali nažalost, zbog takvih poteškoća, nekim ljudima je bolnička soba postala dnevni boravak. U takvoj situaciji našao se i Luka Grgar, sada student druge godine medicine. Kako bi pomogao drugima koji su se našli u nezavidnoj situaciji baš kao i on, osmislio je izum koji bi trebao pomoći osobama koje trebaju kateter.

'Bit ću jednako uspješna kao i muškarci': Upoznajte studenticu Martinu koja trenira mlade nogometaše

Objavljeno 07.08.2018. u Nakon predavanja

Neki će reći da žene i nogomet ne idu zajedno, a baš ti "neki" uopće nisu u pravu. Sto puta smo se do sada uvjerili da žene odlično barataju loptom na terenu te da ostvaruju izvrsne rezultate igrajući 'nogač'. To dobro zna i Martina – studentica iz Zadra koja je postala novi kondicijski trener mladih nogometaša.

Imaju vlastito Zrće: Studenti iz Međimurja sami napravili bazen od slame – FOTO

Objavljeno 06.08.2018. u Nakon predavanja

Na vrhuncu turističke sezone, ali i ljetnih vrućina, mnogi bježe na Jadransko more kako bi potražili prijeko potrebno osvježenje. Oni koji nisu te sreće kupaju se na lokalnim jezerima i rijekama. Ipak, iz Male Subotice nam se javila jedna kreativna ekipa, piše eMeđimurje.

Ideš busom na more i nosiš sendviče? Studentica ispričala da kod ovog autoprijevoznika nema papanja tijekom vožnje

Objavljeno 03.08.2018. u Nakon predavanja

Svi uglavnom prije kretanja na putovanje u svoj ruksak spakiramo novčanik, vlažne maramice, piće i naravno – hranu. Uglavnom je riječ o sendvičima koje mnogi rado jedu odmah čim im stražnjica dotakne sjedalo. U tome nema ništa loše, osim ako vas vozač ne opomene da ne smijete jesti u busu. Možda mislite da takve situacije ne postoje, ali varate se jer je jedna domaća studentica upravo tome svjedočila.

Kad tulumariš s Fedde Le Grandom: Upoznajte studenta Mateja koji snima videe za slavnog DJ-a

Objavljeno 25.07.2018. u Nakon predavanja

Snimanje i montiranje videa za neke studente predstavlja hobi, ali za zagrebačkog studenta Mateja Matijevića video produkcija je strast. Upravo zbog toga uočio ga je i poznati nizozemski DJ Fedde Le Grand za kojega je snimio nekoliko videa.

Spojiš domske krevete i uživaš! Kad bi studenti u vezi mogli zajedno useliti u sobu u domu... Evo što ekipa misli o tome

Objavljeno 24.07.2018. u Nakon predavanja

U studentskim domovima studenti u sobama žive s cimerima ili sami ako imaju zdravstvenih tegoba pa im je potrebna jednokrevetna soba. Budući da dosta mladih kreće sa zajedničkim životom još tijekom studija, neki smatraju da bi život u domu za mlade parove bio vrlo praktičan.

Dobrodošli u prošlost: I ove godine online prijave za smještaj u domu studenti moraju printati

Objavljeno 19.07.2018. u Nakon predavanja

Studenti koji planiraju biti smješteni u domu već su krenuli sa skupljanjem dokumentacije potrebne za prijavu. Ono što je malo ironično u cijeloj priči jest da se studenti u zagrebačke domove mogu prijaviti online prijavom koju, pazite sad, moraju isprintati te fizički odnijeti u poslovnicu za smještaj ili poslati poštom.

4 ispita u jednome danu: I ove godine studenti muku mučili s rasporedom rokova – evo kako su preživjeli

Objavljeno 17.07.2018. u Nakon predavanja

Tijekom ispitnih rokova česte su drž', ne daj situacije; osim što studenti moraju učiti i dobro složiti ispite koji su prioritetni za rješavanje, moraju se, metaforički rečeno, pretvoriti u čarobnjaka Harryja Pottera kako bi izašli na kraj s prečesto gustim rasporedom koji podrazumijeva polaganje više od dva ispita u danu.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se