Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nakon predavanja

Pomoć oko smještaja, obaveza, novog grada: Znate li zašto je dobro biti 'student buddy' na faksu?

Objavljeno 14.02.2019. u Nakon predavanja

Osoba koja ostvaruje prvi kontakt s inozemnim studentima, odnosno, 'Erasmusovcima', naziva se 'buddy'. I sam 'buddy' je student te onima koji su došli na nekoliko mjeseci studirati u Hrvatsku pomaže i olakšava im život, a ovo je priča o tome zašto je super biti 'buddy'.

Traženje stana vam je tlaka? Studentice iz Pule imaju aplikaciju uz pomoć koje ćete ocjenjivati stanodavce i lakše naći cimere

Objavljeno 11.02.2019. u Nakon predavanja

Potraga za stanom za vrijeme studentskih dana je sve osim zabavna...upravo suprotno, ta potraga je često iscrpljujuća. Vrlo je teško naći stan sa stanarinom koja se poklapa s 'kvalitetom' stana, kao i korektnog 'gazdu'. Tko god je za vrijeme studija tražio smještaj sigurno se zapitao zašto ne postoji neka aplikacija uz pomoć koje je moguće saznati više istinitih informacija o samom stanu i o stanodavcu. No, ne morate se više pitati jer su studentice iz Pule napravile 'STapp' – aplikaciju uz pomoć koje je moguće ocjenjivati stanodavce (ali i stanare) te je lakše naći cimera.

U 'susjedstvu' postoji pravilnik koji određuje kako će se studenti odijevati i podsjeća ih da trebaju pozdravljati – evo zašto

Objavljeno 06.02.2019. u Nakon predavanja

Većina studenata zna da ne mogu na predavanje ili na ispit doći odjeveni kao za plažu, ali neki fakulteti smatraju da bi trebali postojati pravilnici koji točno određuju 'što se smije' te 'što se ne smije' nositi na faksu. Tako je još prošle godine Sveučilište u Sarajevu donijelo takav kodeks, no u Srbiji su otišli korak dalje. Osim pravilnika koji određuje što studenti trebaju odjenuti, on podsjeća da bi trebali pozdravljati, zahvaliti se, ispričati se itd.

Pokrenuli peticiju: Studenti nezadovoljni jer je menza 'otkantala' njihov omiljeni jogurt

Objavljeno 05.02.2019. u Nakon predavanja

Svatko tko je barem jednom probao Euforiju, osjetio je laganu euforiju okusa na nepcu i jeziku. Da, govorimo o popularnom voćnom jogurtu koji se donedavno nalazio u zagrebačkim menzama te ga studenti obožavaju, međutim, nažalost ovog deserta više nema u menzama.

'Pred cijelom dvoranom pitao sam profu smijem li do wc-a': Mladi otkrili koja je 'najbrucoška' stvar koju su napravili na faksu

Objavljeno 04.02.2019. u Nakon predavanja

Budući da je nova akademska godina počela u listopadu, nakon silnih obaveza i sada ispitnih rokova, brucoši se već osjećaju iscijeđeno i kao da odavno studiraju. Međutim, tko je tek na prvoj godini faksa taj je i dalje brucoš, dakle još uvijek 'zelen', naivan i barem donekle entuzijastičan.

Dosta je bacanja iskorištenih uložaka: Studentice Sara i Mia osmislile 'Period' – proizvod koji će djevojkama olakšati 'one' dane

Objavljeno 30.01.2019. u Nakon predavanja

U današnje vrijeme djevojke imaju dosta proizvoda na raspolaganju kada je u pitanju menstruacija. Ulošci, tamponi i menstrualne čašice uobičajene su stvari koje djevojke uvijek imaju pri ruci, a sada je za 'one' dane tu i novi proizvod. Zove se 'Period.' te je nastao zbog dvije studentice s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Poslastica krajem siječnja: Provjerite što vas čeka na Noć muzeja i zavirite u digitalnu budućnost

Objavljeno 30.01.2019. u Nakon predavanja

Tradicija održavanja 'najkulturnije' noći u godini, odnosno, Noći muzeja, nastavlja se i u 2019. godini. Ovogodišnja tema jest 'Inovacije i digitalna budućnost' što bi trebalo biti iznimno zanimljivo mladima.

Domaći studenti čekaju na red pomoć psihologa: Plaše se usmenih ispita i izlaganja pred nepoznatima

Objavljeno 30.01.2019. u Nakon predavanja

Tko god je studirao zna koliko je teško izlagati seminare pred dvoranom punom što poznatih, što nepoznatih lica ili pak odgovarati 'oči u oči' pred profesorom. Upravo zato i postoje psihološka savjetovališta namijenjena studentima, a jedno takvo u Osijeku je stalno puno jer studenti imaju dosta strahova te 30 posto studenata ima problema sa socijalnom anksioznošću.

Zbog nje uče cijelu noć: Studenti u Srbiji konzumiraju lako dostupnu, ali opasnu drogu za vrijeme ispitnih rokova

Objavljeno 23.01.2019. u Nakon predavanja

Modafinil je lijek za liječenje pospanosti uzrokovanom narkolepsijom, poremećajem spavanja u smjenskom radu ili apneje u snu. Neki od nuspojava ovog lijeka su glavobolja, tjeskoba, a moguće su i halucinacije. Zato se modafinil i naziva drogom, a vjerovali ili ne, sve je popularniji među studentima u Srbiji...ili barem tako tvrde tamošnji mediji.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se