Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Strašna svakodnevica: 9 stravičnih situacija koje čekaju svakog studenta

MojFaks | Nakon predavanja, 17.03.2016.Strašna svakodnevica: 9 stravičnih situacija koje čekaju svakog studenta

Kao da studiranje samo po sebi nije dovoljno užasavajuće...

Budimo realni, studiranje je dovoljno stravično: moramo odlučiti što ćemo sa našim životima u budućnosti u samo nekoliko godina, a k tome sve te krize identiteta odrađivati u nepoznatom prostoru među nepoznatim ljudima.

Nažalost, to nije sve. Evo koje su to još strašnije situacije u kojima ćeš se naći tijekom studija... bez iznimke!

Sramotno sitni iznosi na bankovnom računuČak i ako imaš honorarni posao, sigurno nije bajno plaćen pa su šanse da ćeš uglavnom biti švorc, dokle god si na faksu. Nema novca = nema hrane = umiranje od gladi, a to je gore od bilo kojeg horor filma. Svaki će se student s vremena na vrijeme naći u situaciji da plače od jada nakon što provjeri stanje na računu.

Rok za slanje seminara je 23:59, a nemaš računalo na raspolaganjuNe znamo za vas, ali nama je onaj trenutak kad shvatimo da je večeras zadnji dan za poslati seminar stravičan. Već je 11 sati navečer, družiš se s prijateljima i odjednom ti mozak odluči poslati ovu informaciju – zadnji dan za predaju seminara. Užas!

Kad tvoja omiljena menza ne radiUčiš cijelu noć i ogladniš. Pretražiš cijelu sobu i pronađeš taman toliko novca da se pristojno najedeš u menzi, ali 4 sata ujutro su i naravno da menza ne radi. Plačeš i pitaš se čime si ovo zaslužio/la. Zamisli jezivu glazbu i osobu u crnome kako te promatra iz kuta sobe.

Ostaneš bez kaveStudentima kava treba kako bi preživjeli. Bez nje smo nalik na zombije koji glavinjaju po svijetu i s kojima se nitko ne želi družiti.

Sam/a dogovaraš svoje sastanke kod liječnika/zubara/odvjetnika/bankara


Nitko ne zna kad će se to točno dogoditi, ali taj će trenutak doći. Mama će te pogledati i reći: 'Rješavaj si termine sam/a!" I naravno da ćeš onda izbjegavati odlazak liječniku/zubaru/ginekologu i nadati se da nećeš umrijeti...

Ispitni rokoviNaravno da ćeš početi učiti 5 minuta do 12 pa ćeš literaturu od tri mjeseca morati 'nagurati' u mozak u samo nekoliko dana. Treba li napisati još nešto?

Kašnjenje vlakova/autobusa/tramvaja/javnog prijevoza općenitoAko putuješ do fakulteta, velike su šanse da ćeš se puno puta iznervirati zbog kašnjenja u javnom prijevozu. Malo pada kiša, malo pada snijeg – evo odmah se otkazuju vlakovi, voze autobusi, tramvaji iskaču iz tračnica... Pogotovo ako si to jutro zaspao/la i kasniš na predavanje – onda u pravilu možeš očekivati dodatnu 'čestitku' javnog prijevoza.

Ne možeš otići kućiIako smo svi sretni što smo se malo odmaknuli od roditelja, s vremena na vrijeme ipak će nam jako nedostajati. Najstrašnije je kad ne možeš kući jer nemaš novaca za kartu pa plačeš nad obrokom u menzi i praviš se da je to mamina famozna večera.

Računaš prosjek ocjenaZadnji, ali ne i najmanje strašan studentski ritual je računanje prosjeka ocjena na kraju svakog semestra. Srce ti ubrzano tuče jer nemaš pojma hoće li prosjek realno pokazati koliko si učio/la i trošio/la oči nad knjigama i skriptama, a o gubitku stipendije da ne pričamo. Čak i ako je prosjek na kraju ok, iščekivanje i strepnja mogu ubiti i najjaču/eg među nama.

L.B./izvor: The Odyssey Online
foto: Pixabay


stravične situacijestudentski životstressvakodnevicaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se