Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studentica i trenerica: Uz Maju do ljeta možete imati savršene noge i stražnjicu

MojFaks | Nakon predavanja, 06.02.2017.Studentica i trenerica: Uz Maju do ljeta možete imati savršene noge i stražnjicu

Dok neki studenti lijeno sjede pred laptopima drugi vole dobro upregnuti svoje mišiće i odraditi trening. Za ove druge studente tu je Maja Kozina, fitness trenerica i studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Prije nekoliko dana na Facebook studentskoj grupi doma "Stjepan Radić" osvanuo je Majin oglas u kojem sustanarima iz doma nudi TNG trening. Ovaj program se posebno koncentrira na trbuh, noge i stražnjicu te je namijenjen svima zainteresiranima koji imaju iksicu.

Simpatična 23-godišnja trenerica Maja, i sama stanovnica "Save", kaže da joj je ideja za TNG došla kada je vidjela da je Plesna dvorana u domu prazna te je tada otišla tada do Uprave doma i dogovorila sve s voditeljem poslovnice za sport pa je sve počelo slučajno. Budući da se ovdje radi o vježbanju nogu i stražnjice, Majini polaznici su uglavnom studentice, ali kako u šali kaže, nije na odmet vidjeti i studente s lijepom zadnjicom. K tome, otkrila nam je da je studentska muška populacija više zainteresirana za vježbe gornjeg dijela tijela, odnosno ruku i prsa, a studentice više vole raditi na oblikovanje trbuha, stražnjice i nogu.


Foto: Tomislav Bagarić

"Dugo sam tražila što me ispunjava i što bih htjela raditi, iako će možda to smiješno zvučati jer ipak imam samo 23 godine. Naš Kineziološki fakultet nudi brojne sportove i razne smjerove koje možeš odabrati i posvetiti se baš njima. Do zadnjeg trena nisam znala što odabrati, ali na kraju sam jako zadovoljna svojim izborom. Naravno, nakon odabira je došao posao kojeg radim uz TNG program i jednostavno sam se zaljubila u svoj posao", prepričava studentica.

"Nisam protiv menzi jer nude raznoliku hranu, a naši studenti nisu predebeli" kaže mlada fitness trenerica


Budući da će uskoro većinu uhvatiti panika i stres da moraju imati idealno "tijelo za plažu", pitali smo Maju koliko bi studenti trebali vježbati da izgore posljedice blagdanske klope. Studentica naglašava da je kretanje s treningom samo mjesec dana prije ljeta prekasno, a za one koji se ne bave nikakvom aktivnošću, čak vježbanje po tri puta tjedno može polučiti rezultate. No, kako kaže Maja, tu bitnu ulogu igra i prehrana pa smo ju odmah pitali jesu li studenti predebeli jer stalno niču nova istraživanja o Hrvatima kao o debeloj naciji.

"Prema ostaloj populaciji, studenti se još drže donekle dobro. Naravno, to uvijek može biti još bolje. Mislim da je i lakše već kao student uvrstiti tjelovježbu u svakodnevni život. Kada još nemaš stalan posao i kada imaš još dosta vremena za sebe. A kasnije zapravo ljudi shvate koliko im je ona bitna", komentira Maja.


Foto: Tomislav BagarićFoto: Tomislav Bagarić

Kada je riječ o prehrani, većina studenata se hrani po menzama jer je to najpraktičnije, ali i najjeftinije. Mnogi znaju kritizirati hranu menzama te govoriti da je prehrana ondje jedan od razloga zašto se studenti udebljaju, ali Maja nije takvog mišljenja.

"Iako neki studenti ne odobravaju menzu, ja je potpuno podržavam. S njom jako lako možeš izregulirati prehranu jer uvijek nudi raznovrsnu hranu. Trebali bi izbjegavati brzu hranu, što ne znači više nikada ne pojesti pizzu ili slično, samo treba smanjiti takav unos. Za one koje žele smršavjeti, trebali bi izbjegavati kruh u kombinaciji s ugljikohidratima jer u svakoj porciji ugljikohidrata ima dosta. Sav višak ugljikohidrata koje tijelo ne potroši, pohranjuje se u mast. Izbjegavati slatko, sokiće, kolače i sličnu hranu koja je tijelu višak. Znam da se većina uvijek 'počasti' slatkim nakon učenja, no, takve male stvari čine na tijelu ogromne promjene", kaže Maja.


Foto: Igor Dugandžić-Cigo

U slučaju da ste se već sada počeli paničariti oko savršenog beach bodyja ili vam jednostavno nedostaje dobre tjelovježbe, Maju i njene treninge možete pronaći u Plesnoj dvorani Paviljona 11 utorkom i četvrtkom od 20 do 21 te od 21 do 22 sata. Za one kojima bolje odgovara vikend, Maja i TNG su tu za vas subotom od 16 do 17 sati.

Ivana Petrić
foto: Igor Dugandžić-Cigo


Maja KozinafitnessTNGtreningfitness trenericaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se