Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studentica iz Koprivnice uz faks pročita više od 100 knjiga godišnje

MojFaks | Nakon predavanja, 12.12.2016.Studentica iz Koprivnice uz faks pročita više od 100 knjiga godišnje

Studenti često kažu da nemaju vremena za čitanje knjiga 'za gušt' jer je previše onih stručnih koje moraju pročitati kako bi položili kolokvije i ispite. Studenti poput Valentine dokazuju suprotno – bitno je samo dobro organizirati vrijeme.

Koprivnička Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" i ove je godine dodijelila nagrade svojim najčitateljima koji pokazuju da vremena za čitanje uvijek ima.

Jedna od onih koji su se ovjenčali nagradom je i studentica Valentima Špoljarić koja uz obaveze na studiju i dalje stigne čitati. I to puno i često. Valentina je naime samo protekle godine uz studij uspjela pročitati čak 162 knjige.

"Čitam zato što to volim, obožavam čitati. Studenti imaju puno vremena za posjet knjižnici, samo treba imati volje i čitati do kasno u noć, a za to moraš voljeti knjige. Družim se s ljudima koji čitaju, ali primjećujem da puno studenata ne voli čitati izvan stručne literature, što je šteta jer je čitanje super protiv stresa", rekla je za ePodravinu Valentina Špoljarić, najčitateljica među studentima drugu godinu zaredom.

Iako čita razne knjige iz različitih žanrova, priznaje da joj je najdraža ipak fantastika, a ove ju je godine oduševilo Prijestolje od stakla autorice Sarah J. Maas, koju bi svima toplo preporučila.

Najčitateljima su podijeljene personalizirane platnene vrećice u kojima će još lakše moći prenositi svoje brojne knjige, bombonijera, najmlađi su dobili i majice, a svima je izrađena posebna iskaznica na kojoj se vidi da su baš oni najčitatelji koprivničke knjižnice.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: ePodravina
foto: Facebook@Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica


Knjižnica i čitaonica Fran GalovićValentina Špoljarićnajčitateljicačitanje uz studijKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se