Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Teško je pronalazila indeks u referadi: Studentica Maria pretvara vaše omote indeksa u cool kreacije

MojFaks | Nakon predavanja, 27.12.2017.Teško je pronalazila indeks u referadi: Studentica Maria pretvara vaše omote indeksa u cool kreacije

Mali princ i legendarne Audrey Hepburn i Marilyn Monroe, samo su neki od likova koji se mogu naći na omotima za indekse studentice Marije Đurić. Kako indeks ne bi bio 'obučen' samo u prozirnu košuljicu, Maria omote oslikava motivima po narudžbi i tako pomaže studentima da odmah zamijete svoj indeks u referadi.

Maria je studentica treće godine Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, a s hobijem oslikavanja omota za indekse krenula je tek nedavno. Prvi omot je napravila iz zabave zbog dovoljno slobodnog vremena, a drugi je oslikala zbog frustracije koju je doživjela tražeći vlastiti indeks u referadi. Nakon što su vidjele Marijin cool omot, kolegice su joj se same počele javljati u vezi toga.


Maria i inače voli crtati, a kako kaže, što više boje to bolje... foto: privatna arhiva

Marijini omoti mogu se vidjeti na Facebook stranici naziva Omoti za indekse, a kako kaže, da joj je Mali princ najpopularniji "model" što je zanimljivo jer je upravo tog lika prvog naslikala na omot. Smatra da je Mali princ vrlo popularan zbog toga što većinu ljudi vraća u djetinjstvo i mladost.

Najviše voli kada studenti imaju svoje nove ideje za omot pa tako može proširiti svoju kreativnost


Klijentice za omote su uglavnom studentice jer prema Marijinim riječima, poznato je da si djevojke vole ukrasiti svakodnevicu. Najviše vole Malog princa, dok neke imaju vlastite ideje koje se Maria trudi i ostvariti.


Marijin prvi crtež... foto: privatna arhiva


"Nemam najdraže motive, volim kad mi klijenti dođu s novim idejama u kojima mogu proširiti svoju kreativnost. Vrijeme koje utrošim na omotu ovisi o kompleksnosti crteža, ali mislim da do sad nisam utrošila više od dva sata na crtanje omota.", ispričala nam je studentica.

...Šarenilo umjesto prozirne 'košuljice': Uz Barbarine cool omote odmah ćete prepoznati svoj indeks...


...Idealno za studente 'dotepence': Najpopularnije zagrebačke izraze preselili na 'hercig' majice...


Najveći izazov u cijeloj priči oslikavanja omota za indekse predstavljaju slova koja nastoji što ljepše i urednije oblikovati. Općenito voli crtati pa joj niti jedan motiv ne predstavlja problem te ujedno voli boje pa kroz šalu kaže: "što veće šarenilo to bolje".


Foto: privatna arhiva

Marijine cool omote možete pogledati na Facebook stranici Omoti za indekse i odmah "obući" svoj indeks u simpatičnu originalnu košuljicu.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva


omoti za indeksindeksprozirni omotoslikavanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se