Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ipak dobre vijesti za noćne ptice! Studenti doma žele učiti cijelu noć – iz Uprave najavili novo radno vrijeme učionice

MojFaks | Nakon predavanja, 08.05.2018.Ipak dobre vijesti za noćne ptice! Studenti doma žele učiti cijelu noć – iz Uprave najavili novo radno vrijeme učionice

Studenti u domovima svoje učenje provode u sobi, u knjižnici ili još zgodnije – u domskoj učionici. Prostori za učenje su sastavni dijelovi doma te vrlo bitni za studente, osobito u vrijeme ispitnih rokova. No, studenti iz doma Cvjetno naselje apeliraju da bi nova učionica trebala imati duže radno vrijeme, što navodno, Uprava doma ne dopušta.

Studenti iz domskog Odbora Cvjetno naselje apeliraju na druge stanare doma da svoje nezadovoljstvo radnim vremenom nove učionice pokažu Upravi doma kako bi se radno vrijeme produžilo. Zahtijevaju da učionica bude dostupna za korištenje od 8 do 5 sati jer je period između 6 i 8 sati predviđen za čišćenje. Kako tvrde, Uprava doma ne želi ispuniti njihov zahtjev pa zato apeliraju na kolege da iskažu svoje nezadovoljstvo pred nadležnima."Uprava studentskog doma Cvjetno naselje odbija taj zahtjev te nas ponovno ignorira. Pošto nadležni ne pokazuje volju za suradnjom, ovim putem apeliramo da osobno iskažete svoje nezadovoljstvo odlaskom u upravu te objasnite razloge zbog kojih želite da nova učionica bude dostupna stalno, pogotovo u nadolazećem periodu", napisali su studenti iz Domskog odbora na svojoj službenoj Facebook stranici.

Upravitelj doma tvrdi da učionice rade 22 sata i da će za vrijeme ispitnih rokova raditi duže


Upravitelj doma, Damir Mikulić, rekao nam je da nema potrebe da učionica radi duže jer još uvijek nisu ispitni rokovi. Naglašava da će radno vrijeme učionice tada biti do 6 ujutro.


Foto: M.Trbuščić/arhiva MojFaks

"Učionica radi 22 sata dnevno te samo ne radi ujutro kada spremačice moraju počistiti. Bivšu kongresnu dvoranu smo pretvorili u učionicu s 35 novih stolova i ona radi od 8 ujutro do ponoći. Duže ne radi jer portiri imaju naputak da u ponoć, kada zaključavaju, provjere koliko je studenata unutra. Tada uglavnom unutra bude jedan, dva ili niti jedan student. Kada budu ispitni rokovi nije nikakav problem da se radno vrijeme još više produži te će raditi do 6 ujutro. Zasad još uvijek nema potrebe za tim", rekao nam je upravitelj Mikulić.

...Zaboravite rezervaciju stola i iznošenje stolica: 10 pravila ponašanja u domskoj učionici...


No, u razgovoru s predsjednicom Domskog odbora, Patricijom Gerbec, saznali smo da se studenti žale da nemaju gdje učiti te da se žale Odboru, ne Upravi. Potvrdila nam je da je rečeno da nema potrebe da učionica radi duže kada nije "sezona rokova".

...'Ne smijemo imati kuhala, a rešoi ne rade': Studenti komentiraju novi domski Pravilnik koji im zabranjuje druženja, TV, kuhala za vodu...


"Sve više i više studenata se žali. Šalju nam upite na Facebook stranicu, ali i kad smo u društvu prvo pitanje bude o tome može li se produljiti radno vrijeme učionice. Odgovor koji smo dobili pri otvorenju učionice bio je da nema potrebe da učionica bude stalno otvorena te kada bude bilo potrebe da će se radno vrijeme produljiti. Stanari se ne žale direktno Upravi nego nama, što je nekako i logičan slijed pošto najviše kontaktiramo s nadležnima. Uprava je kao odgovor zašto se radno vrijeme učionice ne produži, navela da se stanari ne dolaze žaliti u njima, iako su bili obaviješteni od samog početka da se stanari obraćaju nama za svaki problem te da isti prosljeđujemo njima, odnosno Upravi", kaže Patricija Gerbec.

...Premalo učionica u domovima: na 8 paviljona jedna prostorija za učenja...


Sudeći po komentarima ispod Facebook objave Odbora, studenti su zaista nezadovoljni i nije im jasno zašto učionica ne radi duže. Tako se jedna studentica medicine pita zašto i nova učionica ne može biti otključana cijelu noć, ako su stare već otključane.


Izvor: screenshot, Facebook

Budući da se ispitni rokovi bliže, ako je vjerovati najavama Uprave, produljit će se i radno vrijeme učionice, a do tada će se studenti ili morati strpjeti. Svakako ćemo i dalje pratiti sve eventualne promjene u radnom vremenu domskih učionica.

Ivana Petrić
foto: M.Trbuščić/arhiva MojFaks


dom Cvjetno naseljeučionicaradno vrijemeučenjeDomski odborKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se