Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Morate li odmrznuti frižider prije nego što napustite sobu? Uštedite 150 kuna, a i pripazite na 'tetu čistu' u ovom paviljonu...

MojFaks | Nakon predavanja, 23.06.2020.Morate li odmrznuti frižider prije nego što napustite sobu? Uštedite 150 kuna, a i pripazite na 'tetu čistu' u ovom paviljonu...

Napuštate svoju sobu u domu, zauvijek ili samo tijekom ljetnih praznika. Ispraznili ste sve, osim frižidera u kojemu imate par omiljenih, kvarljivih ili manje kvarljivih sitnica. Što s time?

Stiže ljeto, a s njime i pauza od studentskih obaveza. S obzirom da su studenti već počeli iseljavati iz svojih soba u koje su u nekim slučajevima već uselili novi cimeri, aktualzilirala se tema kućnog reda kad je napuštanje sobe u pitanju. Na red je, osim posteljine i izgubljenih ključeva, stigao i frižider.

Odmrzavanje frižidera je must!


Jeste li znali da ga, što se pravila tiče, morate odmrznuti prije nego odete i prije nego teta čista prekontrolira vašu sobu? Da, čak i ako je novi cimer/nova cimerica već uselila i napunila ga kvarljivim namirnicama. Malo neobična situacija, zar ne?

...Puno meze, malo kuhaju: Zavirili smo u studentske frižidere – evo koliko su puni... ili prazni! FOTO...


Među stanarima Šare razvila se zanimljiva rasprava u Facebook grupi njenih stanara. Naime, studentica se našla u situaciji da je nova cimerica u zajednički frižider već stavila nekoliko sitnica, a onda mora iseliti pa je upitala sustanare koliko je obavezno poštivanje ovog pravila.

Komentari su, kao i uvijek, raznoliki. Od onih koji upozoravaju da u slučaju nepoštivanja ovog "običaja" košta 150 kuna, onih koji savjetuju da se to svakako napravi kako bi se izbjegle nesuglasice s tetama čistačicama do onih koji tvrde da to nisu morali napraviti.

"Odmrzni za svaki slučaj jer ako naletiš na krivu čistačicu hop 150kn ili odmrzavanje fenom pred njom. Ne brini za cimeričine stvari jer će ga ona odmah nakon odmrzavanja upalit'", kaže jedna stanarka.

...'Ne budite stoka – čistite za sobom': Je li ovo najgnjusnija posuda pronađena u frižideru studentskog doma?...


"Ja ga nisam odmrzavala kad sam odlazila prva jer sam čula da ne treba ako cimerica ostaje, ali me onda čistacica napala i napravila cijelu dramu oko tog frižidera toliko da sam na kraju završila kod upravitelja na razgovoru o tome zašto ga nismo odmrznuli i na kraju morala dolazit drugi dan za odmrzavat ga", još je jedno iskustvo stanarke ovog doma.

Najbitniji odnos s tetom čistom


Kako uglavnom tvrde, najbitnije je kakav odnos s tetom čistačicom imate, ali i koja vam teta čista dođe u kontrolu. Navodno je najstroža u provođenju ovog pravila teta čistačica iz 3. paviljona.

U svjetlu svih ovih iskustava, ako se i samo nalazite u situaciji da ćete uskoro iseljavati, odmrznite frižider ili svakako provjerite s tetama čistama što je najbolje napraviti.

...Studentski centar obavijestio stanare na Savi o iseljenju: Ovo su detalji i postupak...


"Najbolje da dan prije pitaš čistačicu jel oke da ostane zamrznut, pokaži joj poruku da cima kaže da će ona očistiti frižider i da nema problema s tim da ga ti sad ne očistiš pri iseljavanju", savjetovala je treća sustanarka.

Dakle, u slučaju da novi cimo već ima nekoliko sitnica u fridžu, prebacite ih na stol, odmrznite frižider i ne brinite – do trenutka kad završite s tetom čistom možete ih prebaciti natrag u frižider ili će to napraviti cimo kad dođe u sobu.

U svakom se slučaju čini da nije vrijedno riskirati i ostaviti stvari u frižideru prije iseljenja.

L.B./foto: arhiva/MojFaks


odmrzavanjedomski rediseljavaje iz sobefrižideriKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se