Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Val nezadovoljstva hranom: Sprema li se pobuna protiv 'menzaških' obroka?

MojFaks | Nakon predavanja, 16.03.2016.Val nezadovoljstva hranom: Sprema li se pobuna protiv 'menzaških' obroka?

Na društvenim mrežama širi se nezadovoljstvo hranom iz studentskih menzi, a čini se da hrana iz menze na Cvjetnom nosi ovogodišnju pobjedničku titulu najgore u kategoriji.

Domski odbor SD Cvjetno pozvao je danas na društvenim mrežama kolege da se očituju i pismenim putem o nezadovoljavajućoj kvaliteti hrane koja se nudi u menzi na Cvjetnom.

Navodno već neko vrijeme do njih dolaze komentari nezadovoljnih sustanara koji sve češće odlaze u druge menze ili jedu sendviče, hranu iz pekarnica i slične obroke koji su, zapravo, još i gora solucija.

...'Što te ne otruje, zaklama te': U šnicli iz menze pronađena spajalica...


"Sve je manji broj ljudi koji se u posljednje vrijeme hrani na Cvjetnom. Smatramo da to moramo pod hitno promjeniti. Žalosno je što će puno nas zamijeniti kuhani obrok hranom iz pekare, fast fooda ili će gubiti previše vremena na odlazak u druge menze", kažu iz Domskog odbora.


Nepozvani gost u salati! Foto: Facebook@SD Stjepan Radić - Sava

Predlažu da za početak svi koji su imali negativna iskustva s menzaškom hranom svoje mailove pošalju na: prehrana@sczg.hr te da u njima navedu "apsolutno sve što vam smeta (preslano, neslano, hladno, premala porcija, dlaka u hrani, žohar, krivi računi, prljavština, slaba ponuda, pileći file kojeg nitko nikad nije vidio i slično) ." Ako imate fotografije hrane, bilo bi poželjno uključiti i njih.

Kolege podijeljeni


Komentari kolega su podijeljeni, no uglavnom ipak prevladavaju oni negativni. I dok neki shvaćaju da je cijena koju izdvajaju za obroke u menzi poprilično niska pa su samim time i njihova očekivanja blaža, neki ne pristaju na spuštanje kriterija jer je "hrana u menzama debelo plaćena" kroz subvencije, školarine, ali i plaćanje domskog smještaja.


Razlika između 'obične' i pljeskavice sa sirom penje se na 7 kn, unatoč 'prozirnoj' šnitici sira. Foto: Facebook@SD Stjepan Radić - Sava

Drugi su pak stava da ovakvi komentari i nezadovoljstvo dolaze od strane razmaženih pojedinaca koji su nerealni u svojim očekivanjima. "Malo su vam pune guzice pa cjepidlačite. Slaba ponuda? Uglavnom je toliko toga da ne znam što odabrati. Prljaštvina?? Zbilja?! Hladno? Nikad. (A jedem svaki dan) Premale porcije? Tanjur je uvijek pun, a ako nekome to nije dosta, nek uzme dva. Trebali bi svi vi koji se žalite otić' na dijetu dva, tri dana... Razmaženost na najjače", samo je jedan od komentara onih koji u menzaškoj hrani ne vide ništa loše.


Malo proteina u zelenoj salati! Foto: Facebook@SD Stjepan Radić - Sava

Osim na lošu kvalitetu hrane, neki studenti upozoravaju i na nepravilnosti u radu djelatnika menzi. "Neki dan sam tamo jela i prilikom kucanja računa, teta je doslovno provukla iksicu i izvukla neki random račun koji je bio spremljen sa strane. Zgužvan, kucan dva sata prije nego sam ja jela, na drugo ime. Na moju konstantaciju da to nije moj račun, samo se nasmijala i rekla: 'Nije' ", požalila se jedna kolegica u Facebook grupi Ekipa s CVJETNOG.

...Trećina studenata nezadovoljna higijenskim uvjetima u hrvatskim menzama...


Druga pak kolegica upozorava na rižu koja miriše kao tunjevina, a koju je dobila u menzi na Savi.

"U menzi jedu ljudi, a ne životinje. Hrana nije besplatna da se nemamo pravo žaliti, već svi studenti plaćaju račune uz potporu države", zaključuju iz Odbora SD Cvjetno.

Ako i vi smatrate da je hrana loša, pošaljite svoje komentare na mail adresu prehrana@sczg.hr.

L.B./foto: arhiva, Facebook


menzehranakvaliteta hranestudentska prehranaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se