Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Vikend upoznavanja s faksom: Riječki studenti organiziraju kamp za brucoše

MojFaks | Nakon predavanja, 31.07.2017.Vikend upoznavanja s faksom: Riječki studenti organiziraju kamp za brucoše

Dolazak na fakultet velik je korak u svačijem školovanju, a koliko nije lako biti brucoš vidimo svake godine kada se nova, 'zelena' lica iz dana u dan gube na hodnicima fakulteta. Kako bi brucošima bilo lakše podnijeti svoj prvi tjedan na fakultetu, studenti iz Rijeke svojim budućim kolegama pripremaju kamp.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci organizira Kamp za brucoše "RIBROO", kako bi se brucoši što lakše uklopili u novo okruženje i ljude, a ondje će se družiti sa studentima viših godina svog fakulteta. Samim time, brucoši će saznati više i o fakultetu, ali i o studiranju, piše na stranicama Studentskog zbora.

Kamp je osmišljen kao edukativno druženje svih studenata prve godine na Sveučilištu u Rijeci, a organiziran je tako da su brucoši podijeljeni u timove po fakultetima, odjelima i smjerovima, a svaki će tim imati svog koordinatora, starijeg studenta, koji će zajedno s brucošima prolaziti unaprijed osmišljeni program.


Brucoši i studenti u Kampu za brucoše "Ribroo" 2016. godine... izvor: Facebook@Kamp za brucoše Ribroo

Najavljuju da studente očekuju brojne aktivnosti, nova znanja, najsvježije informacije o smještaju u domu idućih nekoliko godina, a prije svega druženje i zabava s fakultetskim suputnicima, kao i upoznavanje starijih studenata koji brucošima iskustvom i savjetima mogu dati najbolji uvid u ono što vas očekuje u najboljem razdoblju u životu.

Svaki fakultet će imati program za svoje brucoše


Svaki fakultet za svoje će studente organizirati program koji će u jutarnjim satima biti baziran na posebnom informativnom sadržaju za svaki studij. Cilj ovoga dijela programa jest da brucošima pruži najvažnije informacije o onome što ih čeka nakon početka nastave te ih na najbolji način pripremi za uspješan početak akademske godine.


Izvor: Facebook@Kamp za brucoše Ribroo
K tome, "gušteri" će se družiti uz iskusno vodstvo koordinatora kampa, a nakon ručka čekaju ih zabavne sportske aktivnosti nakon kojih slijedi zabava i opuštanje. Kako bi studentski život započeo na pravi način, na Kampu brucoše očekuju: radionice o učenju, sveučilištu, studentskim poslovima, studentskim razmjenama, sportske aktivnosti, rad u timovima podijeljen po fakultetima i studijima, party i druženje.

Premda riječki studenti o ovome govore kao o kampu, zapravo je riječ o hotelu Uvala Scott u Kraljevici s punim pansionom. Kamp "RIBROO" održava se od 28. rujna do 1. listopada, a više o programu možete saznati ovdje ili na Facebook stranici.

Ivana Petrić
izvor: ribroo.sz-ri.com
foto: Facebook@Kamp za brucoše Ribroo


kampRijekaStudentski zbor Rijekakamp za brucošeRIBROOKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se