Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Na kraju školske godine ipak se neće nositi pidžame? Povratak u 'prave' učionice, ali samo za jednu skupinu učenika!

MojFaks | Postani student, 20.04.2020.Na kraju školske godine ipak se neće nositi pidžame? Povratak u 'prave' učionice, ali samo za jednu skupinu učenika!

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, na današnjoj je redovnoj sjednici Stožera civilne zaštite izvijestio o trenutnom stanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

Epidemiološka slika se poboljšava te je u Hrvatskoj od nedjelje započelo ublažavanje nekih mjera koje su donesene s ciljem sprječavanje zaraze. Ukinute su propusnice za kretanje unutar pojedinih županija, HZJZ je izdao obavijest kako će posao u uslužnim djelatnostima izgledati – a na današnjoj sjednici dotakli su se i pitanja povratka u školske klupe. 

Za studente pojedinih fakulteta potvrđeno je da povratka u predavaonice nema – zbog posljedica potresa. A prema ravnatelju Capaku, budući brucoši trebali bi biti među rijetkim skupinama učenika koji će se vratiti u klasične učionice, ako epidemiološka situacija bude kontinuirano povoljna. 

...Umjesto kupanja i sunčanja – pisanje ispita? Ništa od svibnja, evo kad će se najvjerojatnije pisati državna matura...


"S obzirom na to da ova e-škola ide jako dobro, isto tako mi mislimo i Ministarstvo obrazovanja misli da za neke kohorte nije potrebno da se vraćaju u škole, nego da školska godina može završiti i bez povratka u škole. Ali za neke, kao što su na primjer maturanti i djeca koja imaju asistente, mislimo da bi se trebali vratiti u škole. U kojem će to momentu biti, to ovisi o epidemiološkoj situaciji i našem dogovoru", rekao je Capak na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite. 

...Hoće li koronavirus dokrajčiti državnu maturu?! RADIKALNU ideju ovih maturanata podržalo 4 tisuće ljudi, a tek su krenuli...


Školska godina 2019./2020. zasigurno će ostati zapamćena među učenicama, a naročito maturantima. Ministrica  znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak još prije tri tjedna izjavila je da je ukidanje mature posljednja opcija. Prema školskom kalendaru, maturanti su esej trebali pisati 16. svibnja, no on je odgođen, a što će se točno događati s maturom i kada još uvijek nije zvanično potvrđeno. 

...Studenti bacili 'hejt' na peticiju maturanata: 'Ionako nemaju pametnijeg posla nego učiti, a i matura je prelagana...'


"Nama državna matura upada u vrijeme lipnja i ako epidemiološka situacija to dopusti i ako budu takve upute Stožera ja vjerujem da ćemo prvi scenarij da matura bude u lipnju, eventualno srpnju, i ostvariti", rekla je Divjak prošli tjedan za RTL Danas

...NIŠTA OD MATURE PRIJE LJETA? Obilježena generacija: 'Ovogodišnje maturanate treba ocijeniti drugačije od ostalih'...


"Odlično, povratak u škole, odgovaranje i pisanje ispita iz svih predmeta, pa na maturu super pripremljeni", jedan je od komentara maturanata iz grupe "Tražimo odgodu mature".

Od 27. travnja obrazovne ustanove otvaraju se u Norveškoj, 4. svibnja u Njemačkoj i 11. svibnja u Francuskoj i Švicarskoj. U Danskoj su otvorene ovaj tjedan.

A.Z.
foto:Facebook@Algebra državna matura


povratak u učionicemjerekoronavirusmaturantidrzavnamaturapostanistudentupisnafakultetupisifaksKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se