Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom žene

7 načina na koje muškarci mijenjaju ponašanje kad su u blizini žena

Objavljeno 12.02.2016.

Odrasli muškarci najčešće se ponašaju sasvim normalno, ali ne i kad su u ženskome društvu. Onda se u roku 'keks' pretvore u neke čudne, smotane i smiješne oblike života.

Idu do kraja i plaćaju same: žene prestigle muškarce u doktoratima

Objavljeno 05.02.2016.

Prema Državnom zavodu za statistiku u akademskoj godini 2014./2015. poslijediplomski sveučilišni doktorski studij u Hrvatskoj je upisalo 3.129 doktoranada od čega 1.794 žene, što iznosi 57,3%, odnosno više od pola.

Ovo su velike razlike između muškarca i žene s kojima će se svi složiti

Objavljeno 30.12.2015.

Na webu su se pojavili zanimljivi materijali koji prikazuju glavne razlike u ponašanju i shvaćanju muškarca i žene. Neke stvari su opasno pogodili... Što vi mislite?

Sve više djevojaka studira - dečki i dalje bolje plaćeni nakon diplome

Objavljeno 07.12.2015.

Ako statistika kaže da je sve više djevojaka na fakultetima, zašto su nakon diplome, za obavljanje istog posla, slabije plaćene od muških kolega?

Muče i Stephena Hawkinga: Najpoznatiji fizičar 'kuži' Svemir, ali ne i žene

Objavljeno 15.10.2015.

Možda može shvatiti neke tajne Svemira koje nama ostaju nedostižne, ali u jednome je isti poput svih drugih muškaraca – ni on nije 'prokljuvio' žene.

Djevojke prestanite raditi ove stvari – zamolili dečki!

Objavljeno 14.10.2015.

Jer tko razumije žene bolje od muškaraca koji koriste Internet?

Studentica informatike upozorava: ovo nikad nemojte reći 'geeketama'

Objavljeno 15.04.2015.

Znanost, matematika i tehnologija su muški posao - jedna je od predrasuda koje su ostale gotovo nepoljuljane čak i u 21. stoljeću. Međutim, sve je više inicijativa koje to žele promijeniti, od male škole programiranja za djevojčice uz vodstvo omiljenih animiranih princeza do konkretnih akcija koje ženama s tehnoloških sveučilišta pomažu da se bolje snađu u pretežno muškom okruženju.

Žene na rukovodećim položajima češće pokazuju znakove depresije od muškaraca

Objavljeno 16.01.2015.

Šefovanje podrazumijeva mnogo odgovornosti, a moć koja s time dolazi najčešće uzrokuje stres. Prema novoj studiji objavljenoj u “Journal of Health and Social Behavior”, žene na položajima autoriteta češće pokazuju simptome depresivnosti od muškaraca.

'Stakleni labirint' i 'staklena litica': žene u menadžmentu u Hrvatskoj

Objavljeno 21.10.2014.

Za razliku od prijašnjih vremena kada se govorilo o »staklenom stropu« i »staklenom zidu« danas govorimo o labirintu. To je konceptualna metafora kojom se pokazuje da žene uspijevaju doći do najviših pozicija, ali se na njima teško održe.

Eksperiment otkrio tko je površniji – cure ili dečki?

Objavljeno 29.09.2014.

Istraživanje koje je provela ekipa 'Simple Pickup-a' pokazalo je koji su najveći strahovi žena i muškaraca pri online upoznavanju; ženski rod boji se da će naletjeti na serijskog ubojicu, dok se jači spol boji – pretilih žena.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se