Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom BiH

5 godina studiranja – uzalud? Studentica oplela po svom faksu: 'Hvala vam što i dalje školujete ljude koji se neće moći zaposliti idućih 20 godina'

Objavljeno 19.11.2020.

U Hrvatskoj javnosti posljednjih mjeseci aktualizirala se tema manjka zdravstvenog osoblja kao i problem tisuća mladih diplomiranih zdravstvenih radnika koji čekaju priliku za pripravnički staž koji im predstavlja uvjet za samostalni rad.

Što biste SADA radili da možete? Nostalgični profil mami uzdahe: Studenti se prisjećaju svakodnevnih stvari koje im nedostaju

Objavljeno 05.05.2020.

Nakon što su Instagram preplavili nostalgični profili 'Ja bih' koji se prisjećaju svakodnevnih situacija i navika iz dana prije karantene i studenti su konačno izradili svoju.

Hoćemo li ove godine studije upisivati online? Neki fakulteti i sveučilišta već su spremni na promjenu!

Objavljeno 23.04.2020.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak prije dva dana obratila se svim učenicima završnih razreda srednje škole putem svojega Facebook profila.

Do sada najveći iznos potpore: Hrvatska daje 6 milijuna kuna za obrazovanje i znanost u BiH

Objavljeno 26.07.2018.

Hrvati u BiH dobit će najveću novčanu potporu do sada od hrvatske Vlade koja je odlučila izdvojiti 6 milijuna kuna za znanost i obrazovanje upravo ondje. Sveukupno, Vlada će dati 24 milijuna kuna za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za ovu godinu.

Hrvatska više neće priznavati diplome iz BiH i Srbije, ali i dalje nudi 400 stipendija za studij u BiH

Objavljeno 25.04.2018.

Nostrifikacija diploma iz BiH i Srbije čini se pada u zaborav jer prema najnovijim indicijama Hrvatska više neće priznavati diplome iz navedenih susjednih zemalja. S druge strane, i ove akademske godine za Hrvate koji studiraju u BiH pripremljene su stipendije i to njih čak 400.

Standard lošiji, cijene smještaja više: Studenti iz susjedne BiH plaćaju najskuplji dom u regiji - evo koliko

Objavljeno 09.04.2018.

Premda financijsko stanje studentske populacije nije bajno ni u Hrvatskoj, cijene smještaja u studentskim domovima ipak su donekle prilagođene prosječnim hrvatskim primanjima. Nažalost, isto ne vrijedi za BiH zemlju u kojoj studenti plaćaju najskuplji dom u regiji iako im standard i kvaliteta života ne prate financijska opterećenja.

Daj što daš: Magistrica bez posla u struci našla zaposlenje u cvjećarnici

Objavljeno 30.06.2017.

Posao u struci je teško, a nekima i nemoguće naći - slažu se mnogi. No, alternativa za sve one koji žele raditi uvijek postoji.

Lakši put do diplome ili zdrava konkurencija? U susjedstvu 'boom' privatnih medicinskih fakulteta

Objavljeno 13.06.2017.

Vječno pitanje o tome je li bolje studirati na privatnom ili državnom fakultetu uvijek će pobuditi raspravu među studentima. Dok studenti s državnih fakulteta smatraju da ovi s privatnih plaćaju kako bi stekli diplomu, studenti s privatnih to opovrgavaju te se nameću kao zdrava konkurencija.

Hrvatski studenti iz BiH moći će volontirati u Hrvatskom saboru

Objavljeno 28.02.2017.

Hrvatski sabor provodi program volontiranja zastupnicima pod nazivom 'Volontiram u Hrvatskom saboru' s ciljem podizanje povjerenja građana u rad demokratskih institucija.

U BiH na studij: Mostar sve popularniji među studentima iz Hrvatske

Objavljeno 25.07.2016.

Hrvatska i Bosna i Hercegovina povezane su povijesno, politički, dijelom kulturno, ali i obrazovno. Provjerili smo kakvo je visoko obrazovanje u BiH i saznali koliko Hrvata studira u susjednoj zemlji.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se