Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom FPZG

Tko je ovdje lud? Potrošila 4 sata u busu i 70 kuna da dođe na faks po 'tajnu adresu', a onda joj rekli da se vrati drugi dan

Objavljeno 09.10.2020.

Početkom listopada službeno je započela i nova akademska godina. Kao i uvijek, ne prolazi bez određenih 'štucavica', na što je navikao svaki student. No, na nekim fakultetima su one gore i besmislenije no drugdje.

Raspisan NATJEČAJ za dodjelu mjesečnih stipendija ili jednokratne pomoći: Pogledaj uvjete!

Objavljeno 25.09.2020.

Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (FPZG) raspisao je Natječaj za dodjelu mjesečnih stipendija i jednokratnih pomoći na temelju socioekonomskog statusa za novu akademsku godinu.

Kako je slovenskom studentu Erasmus pomogao u Hrvatskoj

Objavljeno 17.07.2019.

Denis Turk, student treće godine politologije na Fakultetu za družbene vede u Ljubljani, prošle godine prilikom prijavljivanja na Erasmus odlučio se upravo za Hrvatsku. Osim što mu je to pomoglo pri učenju jezika i upoznavanja nove države, zbog studentske razmjene vrata su mu se poprilično brzo otvorila – u samoj slovenskoj ambasadi u Zagrebu.

Student politologije postao 'CEO for One Month': 'FPZG ne pruža ovakve prilike svojim studentima'

Objavljeno 08.07.2019.

Već smo u par navrata pisali o peticiji koja je pokrenuta kako bi i Hrvatska napokon postala članicom Europskog sveučilišnog Instituta (EUI) te o tome kako je na inicijativu jednog studenta ta peticija i prošla kod Ministarstva. Ovoga puta otkrili smo tko je taj poduzetni student četvrte godine politologije – Roko Koštan.

Ministarstvo ni samo nije znalo gdje je problem: Prvo su mladi bili nezainteresirani, a sada je problem u financiranju članstva u EUI

Objavljeno 05.07.2019.

Student Roko Koštan je zajedno s potporom profesora na FPZG-u Igora Vidačaka uspio u svom naumu – hrvatska akademska zajednica se službeno priključuje Europskom sveučilišnom Institutu, i to početkom 2020. godine.

Student zbog nejednakosti na sveučilištima pokrenuo peticiju ulaska Hrvatske u EU Institut: 'Želim tu temu staviti na dnevni red'

Objavljeno 31.05.2019.

Iako se Hrvatska ove godine priključila CERN-u koji je studentima prirodnih znanosti, kao i inženjerima i stručnjacima pogodovao po pitanju financiranja projekata, stipendija i priključenja brojnim istraživanjima, društvene znanosti ostale su zakinute. Roko Koštan, student Fakulteta političkih znanosti je stoga, u suradnji s profesorom istog fakulteta Igorom Vidačakom, pokrenuo peticiju priključenja Hrvatske Europskom sveučilišnom institutu (EUI) koji bi status studenata, ali i stručnjaka društvenih znanosti doveo na ravnopravnu razinu.

Zadužena za čistoću, ali i utjehu: Već 23 godine tješi studente kad 'zagusti' tijekom ispitnih rokova

Objavljeno 27.03.2017.

Fakultet političkih znanosti u Zagrebu od ožujka ove godine predstavlja zanimljive osobe u svojim redovima: od studenata do svojih zaposlenika. Među njima našla se i gospođa Irena, teta čistačica i prijateljica mnogim generacijama studenata.

Počelo je, počelo: simpatični video početka nastave na FPZG-u

Objavljeno 05.10.2015.

Ekipa TV Studenta izašla je na teren provjeriti kako izgleda početak nastave na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a što su vidjeli i zabilježili okom svojih kamera, provjerite u videu.

Studenti FPZG-a nezadovoljni: ‘Profesore Joviću, jel i Vama bio blagdan?’

Objavljeno 10.10.2014.

Neki studenti Fakulteta političkih znanosti, u suradnji s dosad javnosti nepoznatom Inicijativom mladih, ispred zgrade fakulteta u Zagrebu izrazili su nezadovoljstvo što na FPZG-u predaje profesor Dejan Jović koji, kako su napisali, 'Hrvatsku ne smatra legitimnom državom'…

Čudo na hrvatskim fakultetima: zaposlen prvi stranac!

Objavljeno 18.06.2014.

Fakultet političkih znanosti u Zagrebu (FPZG) nedavno je napravio veliki korak u svojoj internacionalizaciji jer je prvi put u radni odnos primio osobu koja nema hrvatsko državljanstvo. U konkurenciji 10 kandidata za nastavnika engleskog jezika izabran je Amerikanac dr. Cody McClain Brown.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se