Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom IQ

Loše vijesti za inteligentne: Istraživanje povezalo visoki IQ s nizom psihičkih poremećaja

Objavljeno 22.01.2018.

Svake godine imamo prilike pročitati barem jedno istraživanje koje je vezano za proučavanje inteligencije i IQ-a. Tako smo saznali da osobe s velikim koeficijentom inteligencije više psuju, imaju problema s ustajanjem ujutro te su ponekad usamljeni, a sada su stigl rezultati novog istraživanja koje visoki IQ povezuje s psihičkim poremećajima.

Najkraći test inteligencije: 3 pitanja otkrivaju razmišljate li pametnije od drugih

Objavljeno 20.10.2017.

Možda je najkraći, ali neka vas ne zavara - nije najlakši!

Mrziš priče o vremenu, dosađuješ se na predavanjima i još 4 znaka koji otkrivaju da si inteligentan student

Objavljeno 04.01.2017.

Većina ljudi percipira osobe koje imaju visoku inteligenciju kao neke super junake koji su sve shvatili u svom životu i da im sve ide. To je zapravo daleko od istine jer i oni vode svakodnevne borbe s nekim stvarima kao i svi ostali, a u tu skupinu spadaju i studenti.

I ti možeš ići na koncert Enriquea Iglesiasa – imamo dvije ulaznice za tebe!

Objavljeno 02.05.2016.

Svjetska latino zvijezda Enrique Iglesias nastupit će u Zagrebu 8. svibnja u sklopu svoje velike turneje 'SEX and LOVE'. Tko je za koncert? Čitajte pažljivo, imamo ulaznice za vas!

Japanski IQ test: Prevezite sve ljude preko rijeke u što manje poteza

Objavljeno 10.03.2016.

Ovaj japanski 'glavolom' koristile su japanske kompanije kao jedan od načina testiranja inteligencije potencijalnih zaposlenika.

13 karakteristika natprosječno inteligentnih osoba

Objavljeno 30.11.2015.

Kako možeš odgonetnuti je li netko inteligentna osoba? Čak i bez kratkog blic IQ testa možeš se pouzdati u nekoliko znakova koji će ti otkriti koliko je otprilike osoba inteligentna.

Znakovi inteligencije – prepoznajete li se?

Objavljeno 07.08.2015.

Neki nisu sigurni kako uopće mjeriti inteligenciju, a drugi ju pak prepoznaju u određenim obrascima ponašanja, okolnostima rođenja i sličnim faktorima. Neke od znanstvenih studija došle su do sljedećih zaključaka!

'Svatko može biti akademski briljantan': 12-godišnja Romkinja ima IQ viši od Einsteina

Objavljeno 03.08.2015.

12-godišnja romska djevojčica prozvana je novootkrivenom genijalkom nakon što je na testu inteligencije dobila 162 boda – što je 2 boda više od Einsteina i Hawkinga!

Vitastiq - hrvatski startup pokorio svjetske medije

Objavljeno 10.02.2015.

Najvažniji svjetski mediji poput Yahooa, Venture Beata, Unwirea, Springwisea, Samsung SSIC-a podržali su hrvatski startup te omogućili zanimljivom Vitastiq projektu da postane najuspješniji hrvatski start-up.

Božićna priča koja je dirnula svijet: beskućnik studentici ponudio zadnje 3 funte

Objavljeno 17.12.2014.

22-godišnja studentica Dominique Harrison-Bentzen vraćala se kući nakon izlaska, 4 prosinca, i shvatila da je izgubila bankovnu karticu te da neće moći platiti taksistu. Ubrzo joj je prišao beskućnik i ponudio joj zadnje 3 funte svoje dnevne zarade.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se