Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom Njemačka

Europski fakulteti otvaraju svoja vrata izbjeglicama

Objavljeno 17.09.2015.

I dok neki dižu zidove koje opliću bodljikavom žicom, drugi djeci izbjeglica navlače čarapice na noge, nose ih na rukama i otvaraju im vrata svojih sveučilišta...

Odlazak studenata iz Hrvatske: U Njemačku u potrazi za boljim životom

Objavljeno 07.09.2015.

U ranim gastarbajterskim vremenima Hrvati su odlazili kao fizički radnici. Danas su to uglavnom studenti ili liječnici i inženjeri.

Dosta joj je stanodavaca i najmova: Studentica živi u vlaku

Objavljeno 24.08.2015.

I dok drugi studenti uskaču na vlakove da se što prije vrate svojim kućama, Leonie Müller ostaje u njima. To je zato što je već kod kuće!

AIESEC te šalje na praksu: Stekni radno iskustvo u inozemstvu!

Objavljeno 19.01.2015.

Nedavno si diplomirao/la i tražiš radno iskustvo ili te jednostavno zanima kako je to raditi u inozemstvu? Izaberi jednu od AIESEC stručnih praksi u području teachinga, marketinga ili IT-a i kreni u svoju internacionalnu avanturu, a usput podebljaj svoj životopis!

Nije ni Njemačka što je nekad bila: plaća od 9 eura mjesečno!

Objavljeno 04.12.2014.

'Dobro pogledajte što i kako piše ili još bolje prije potpisa, dajte nekome tko se u to razumije da dobro pogleda', savjetuje ovaj ‘sretnik’.

Nijemci traže mladu radnu snagu – bez iskustva

Objavljeno 11.11.2014.

Još od 2013. godine, mladi ljudi iz Europske unije odlaze u Njemačku odrađivati pripravničke poslove za otprilike 350 zanimanja. Projekt služi za za jačanje poslovne mobilnosti mladih ljudi.

Školarine baj-baj: visoko obrazovanje postalo besplatno u cijeloj Njemačkoj

Objavljeno 01.10.2014.

Donja Saska – zadnja pokrajina u Njemačkoj koja je još uvijek naplaćivala školarinu po eksperimentalnom sustavu uvedenom prije sedam godina – napokon je pristala ukinuti školarinu čime će sva njemačka sveučilišta studentima nuditi mogućnost besplatnog studiranja. Plaćat će se samo 50 eura simbolične pristojbe.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se