Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom Osijek

569 studenata u dva doma: Objavljene privremene rang-liste za studentski smještaj u Osijeku

Objavljeno 09.08.2017.

Studentski centar u Osijeku ovih je dana objavio privremene rang-listeza smještaj u studentske domove i subvenciju privatnog smještaja u akademskoj godini 2017./2018.

Prvi u svijetu, na ponos čitave Hrvatske: U srcu Slavonije kreće jedinstveni studij za one koji vole žice tamburice

Objavljeno 08.08.2017.

Vjerojatno ne postoji osoba u Hrvatskoj koja ne zna što je tambura, a osobito iz kojeg dijela Lijepe naše dolazi. Premda se tambura svira u glazbenim školama, mladi glazbenici dosad nisu imali gdje nastaviti s akademskim obrazovanjem za ovaj nacionalno prepoznatljivi instrument.

Kažnjavaju nećkanje: Filozofski fakultet naplaćuje 5500 kuna onima koji ne upišu studij, a bio im je prioritet

Objavljeno 02.08.2017.

Fakulteti godinama vode borbu s praznim mjestima i popunjavanjem istih tijekom ljetnog i jesenskog upisnog roka. Čini se da je jednom fakultetu posebno prekipjelo pa su brucošima koji su ga stavili na prvo mjesto, a nisu došli na ljetni upis, naplatiti njihov 'nemar' i to punom školarinom.

Priprema za svijet 'odraslih': Osječki studenti podučavaju srednjoškolce o financijama

Objavljeno 02.08.2017.

Financijsku pismenost ne trebaju posjedovati samo ekonomisti ili financijaši nego bi o vlastitim financijama trebali nešto znati i srednjoškolci baš kao i budući studenti. Upravo zato ekipa iz studentske udruge iz Osijeka 'Financijski impuls' slavonske srednjoškolce podučava o financijama.

Njemačka u Osijeku: FERIT je suosnivač tvrtke u kojoj studenti kreću s radom tijekom studija

Objavljeno 01.08.2017.

Osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija ima se čime pohvaliti, ali i ponositi. Dok Slavonci masovno odlaze trbuhom za kruhom u Njemačku, mladi inženjeri FERIT-a Njemačku su doveli u Osijek.

'Stari dom' u novom ruhu: Pogledajte kako je tekla obnova doma koji je oduševio svojom transformacijom

Objavljeno 28.07.2017.

Novo ruho osječkog 'Starog doma' oduševilo je sve koji su ga vidjeli, a komentari su redom govorili: 'Ovo je bolje od hotela'. Unutrašnje uređenje radila je tvrtka Bonavia Design, a sada je tu i video koji pokazuje kako su tekli radovi tijekom obnove doma smještenog na adresi I.G. Kovačića.

Visoke cijene, prljav prostor i dosadne gazdarice: Studenti u Osijeku vode borbu s pronalaskom stana

Objavljeno 26.07.2017.

Nije novost da studenti u Dalmaciji imaju problema s pronalaskom stana ljeti tijekom turističke sezone, a izgleda da ni osječki studenti nisu pošteđeni borbe pronalaska stana. No, oni ne očajavaju zbog turističke sezone nego zbog previsokih cijene stanova, ali i prljavog i zapuštenog smještaja.

Je li ovo hotel ili studentski dom? Osječki 'starac' osvanuo u novom ruhu i oduševio sve studente

Objavljeno 13.07.2017.

Potpuno obnovljen, osječki 'Stari studentski dom', ovoga petka će otvoriti svoja vrata. Izgled unutrašnjosti soba pojavila se i na Facebook stranici Bonavia Design koji je bio zaslužan za uređenje interijera, a komentari su i više nego pozitivni.

Loša vijest za studente: U hotel Mursa ipak će useliti netko drugi

Objavljeno 05.06.2017.

Osijek već neko vrijeme pati od kroničnog nedostatka studentskog smještaja, a sada će u sobama hotela Mursa, suprotno od najavljenog, umjesto studenata boraviti ratni veterani.

Nova Silicijska dolina? U Slavoniji od sljedeće godine dva nova studija računarstva

Objavljeno 10.05.2017.

Sudeći po sve većem broju novih studija iz područja računarstva i komunikacijskih tehnologija, Osijek bi se slobodno moglo nazvati slavonskom Silicijskom dolinom. Naime, od sljedeće akademske godine kreću s radom dva nova studija na FERIT-u: Računarstvo te Automobilsko računarstvo i komunikacije.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se