Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom Porezna uprava

Zadiru li tako u privatnost? Na ovom domaćem fakultetu se školarina može platiti u ratama, ali samo uz uvid u plaću roditelja

Objavljeno 04.10.2018.

Ako studirate na Pomorskom fakultetu u Rijeci te želite školarinu (koja inače iznosi 7 370 kuna) pratiti na rate, učinit ćete to samo uz potvrdu Porezne uprave. Zašto? S fakulteta pojašnjavaju da je riječ zapravo o tome da se tako žele osigurati i dosta naplatiti školarinu jer će inače imati problema s državnom revizijom.

Radili ste preko SC-a i prije par godina? Porezna šalje 'čestitke'! Mladić upozorio sve da provjere primanja jer on mora vratiti lovu za 2014.

Objavljeno 27.09.2018.

Još prošle godine studenti su poludjeli kada su vidjeli nove izmjene u Pravilniku poreza na dohodak koji predviđa oporezivanje zarade koju studenti na godišnjoj razini uprihoduju, a koja je veća od 15 000 kuna. No, te izmjene nisu vrijedile prije četiri godine, a neki studenti koji su za vrijeme 2014. radili sada moraju vratiti olakšicu pa se postavlja pitanje zašto nije zastupila zastara kada zastare poreznih potraživanja nastupaju nakon tri godine.

Konačno službeno: Studenti su oslobođeni poreza ako zarađuju do 60 600 kuna godišnje

Objavljeno 07.02.2017.

Iz Ministarstva financija napokon je došao Pravilnik o porezu na dohodak kojeg su studenti čekali već neko vrijeme.

Iz Porezne uprave stiglo pojašnjenje: Izmjene u Pravilniku su pogrešno protumačene

Objavljeno 05.01.2017.

Obzirom na informacije koje su se pojavile u medijima te pogrešna tumačenja oporezivanja primitaka učenika i studenata od 01. siječnja 2017. godine koja su izazvala zabrinutost posebice u studentskoj populaciji, iz Porezne uprave stiglo je objašnjenje oporezivanja primitaka učenika i studenata koje će se primjenjivati od 01. siječnja 2017. godine.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se