Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom Sarajevo

Masovno napuštanje studija: U susjednoj državi sve više mladih odustaje od fakulteta

Objavljeno 21.09.2017.

Fakulteti u Banja Luci i Istočnom Sarajevu godinama muku muče s upisom novih studenata. Naime, već neko vrijeme je kod srednjoškolaca vrlo malo zanimanje za studijske programe, a odnedavno leđa fakultetu okreću i stariji studenti. U akademskoj godini 2015./2016. indeksa se odreklo čak 2 340 studenata.

Upisni komplet za fakultet odsad obuhvaća i pokaz? Kolege iz Sarajeva prisiljeni kupovati godišnju kartu

Objavljeno 10.08.2017.

Među studentima se digla prava buna nakon 'načelnog dogovora' ministra za promet Kantona Sarajevo s predsjednikom Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu. Naime, ovaj dogovor donio je studentima obavezu zbog koje negoduju, a to je obavezna kupnja karti za javni prijevoz prilikom upisa na fakultet.

Novim zakonom predviđen 'dress code' na fakultetima: Zabranjuju se mini suknje, majice na bretele, trenirke...

Objavljeno 08.06.2017.

Studentica Fakulteta političkih nauka Emina Obradović kaže da je primijetila da mnogo studentica na fakultete dolazi u kratkoj i uskoj odjeći...

'Odzvonilo' radu profesora na više fakulteta

Objavljeno 08.09.2015.

Koliko vaših profesora radi na više fakulteta – bilo javnih ili privatnih? Sigurno ih možete nabrojati barem nekoliko.

Tak' se da: luksuzni hotel za studente u Sarajevu!

Objavljeno 03.10.2014.

Prvi privatni studentski dom, luksuzni univerzitetski hotel “Emiran” otvoren je krajem rujna u Sarajevu, a namijenjen je studentima koji mogu izdvojiti više novca za smještaj.

Sudjelujte i vi na PR Areni u Sarajevu!

Objavljeno 06.04.2013.

Najveća studentska konferencija Istočne Europe o odnosima s javnošću održat će se 20. i 21. travnja 2013. godine u Sarajevu u hotelu Holiday-Inn. Sastat će se studenti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Kosova, Bosne i Hercegovine i Albanije kako bi razmijenili svoja iskustva, te doprinijeli širenju suradnje u struci.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se