Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom Studentski zbor

Otvorene prijave za sveučilišna sportska natjecanja u Zagrebu

Objavljeno prije 2 dana

Iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu stižu vijesti o početku sveučilišnih sportskih natjecanja za akademsku godinu 2016./17.

Više novca za više studenata: Broj stipendija uskoro raste s 5400 na 13 tisuća

Objavljeno prije 5 dana

Članovi Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu objavili su vijest koja će razveseliti brojne studente: broj stipendija povećat će se i to već sljedeće godine.

Student prava protiv festivala: 'Zašto trošimo ogroman novac na alkohol i zabavu?'

Objavljeno 02.02.2017.

Krajem prošle godine Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za izbor novog rektora. Prijave na natječaj trajale su do 9. siječnja, a do 19. veljače kad će napokon biti odabran novi rektor ili nova rektorica, studenti su imali priliku kandidatima za ovu funkciju postaviti razna pitanja.

Studenti nezadovoljni: Je li i Studentski zbor kriv što će studenti plaćati veći porez?

Objavljeno 09.01.2017.

Od prošlog tjedna studenti su uznemireni i nezadovoljni zbog novih izmjena Pravilnika o porezu na dohodak koji predviđa oporezivanje zarade koju studenti godišnje uprihoduju, a koja je veća od 15 tisuća kuna. Osim što su zbog ovoga vrlo bijesni na Vladu, ljuti su i na Studentski zbor.

SZZG reagirao: Neoporezivi godišnji iznos sada je veći od 60 tisuća kuna

Objavljeno 05.01.2017.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu sastao se s predstavnicima Ministarstva financija i Porezne uprave. Nakon sastanka na svojim su stranicama podijelili pojašnjenje izmjena Pravilnika.

Od Studentskog zbora do političke fotelje: Stvaraju li se već na fakultetima budući uhljebi?

Objavljeno 30.11.2016.

Ako ste na fakultetu ostvarili zavidan uspjeh, a nakon diplome teško nalazite posao, znajte da bi situacija bila vjerojatno drugačija da ste član neke političke stranke ili Studentskog zbora.

I tebe se tiče: Ovako možeš utjecati na izmjene Pravilnika o troškovima studentske prehrane

Objavljeno 21.10.2016.

Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata napravio je pravu pomutnju među studentima. Dok su studenti zamijetili brojne stvari koje smatraju manama Pravilnika, s druge strane iz Ministarstva pozivaju da svoje prijedloge navedu i upute studentskim predstavnicima.

Najveća Sveučilišna brucošijada vraća se u zagrebački SC

Objavljeno 13.10.2016.

Sveučilišna Brucošijada očekuje nas 22. listopada s početkom u 22 sata u Studentskom centru, a brojni studenti željni najluđe zabave uživat će u programu čak na dva floora, tri stagea i tri vrste glazbe.

Prostori koje vode studenti: Nekoliko razloga da se aktivirate u studentskim klubovima

Objavljeno 13.10.2016.

U povodu natječaja za novog/u domaćina/cu Studentskog kluba 'Božo Lerotić', popričali smo s Markom Malbašom, članom Studentskog zbora koji upravlja ovim klubom.

Filozofski fakultet pod opsadom: dekan Previšić pozvao zaštitate, studentima oduzeta prostorija A-015

Objavljeno 14.09.2016.

Nakon što je u medijima odjeknula vijest da je dekan Previšić zatražio provedbu upravnog nadzora nad odlukom pokretanja postupka njegova razrješenja koje se dogodilo u lipnju i implikacijama koje je ova odluka imala na Vijeće ovog fakulteta, na FFZG situacija je sve napetija.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se