Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom besplatan rad

 Jedno ministarstvo želi da studenti obavljaju posao za 'dž': Je li besplatan rad mladih vizija Vlade za predsjedanje EU-om?

Objavljeno 13.03.2019.

Volontiranje je sasvim normalna i poželjna pojava u društvu, ali kada obavljate posao koji je vrlo odgovoran i ozbiljan, tada ne očekujete da ćete biti tretirani kao volonter. Upravo se to događa sa studentima i mladima koje Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu želi regrutirati za pomoć pri organizaciji predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a. Postavlja se pitanje, zašto mladi neće biti plaćeni za posao koji će obavljati?

Licemjerje visoke politike: iskorištava studente, a kritizira tvrtke koje rade to isto

Objavljeno 27.08.2015.

Hillary Clinton u kampanji za predsjedničke izbore u SAD poziva stažiste da rade za nju za 'besplatnu kavu i priliku da sudjeluju u stvaranju povijesti'. U govoru pred studentima na UCLA 2013. godine optuživala je velike firme da iskorištavaju neplaćene stažiste – kao što to ona sad radi.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se