Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom bolnica

Sjećate se studenata koji u KBC-u Osijek nose pokojnike? Ispričali su svoju stranu priče i otkrili nešto jezivo

Objavljeno 29.10.2018.

Osječki studenti godinama već mogu raditi u osječkom KBC-u, ali kao 'nosači' umrlih i bolesnika. Ove godine satnica iznosi 23 kune po satu, a iz student-servisa govore da to uopće nije ništa neuobičajeno te da su poslom zadovoljni i studenti, ali i djelatnici bolnice. No, čini se da ipak nije sve tako jednostavno i idealno jer su studenti koji nose pokojnike ispričali svoju stranu priče pa otkrili da je higijena u bolnici vrlo upitna.

Biste li radili ovaj posao? Osječki KBC studentima plaća 23 kune po satu za nošenje umrlih i bolesnika

Objavljeno 27.09.2018.

Studentski poslovi variraju od onih uredskih pa do fizikalije. Ovo zadnje uopće nije neuobičajeno pa tako studenti bivaju plaćeni za različite fizičke poslove poput prenošenja namještaja, rada na gradilištu, u skladištu itd., a jedan vrlo neobičan oglas za posao u osječkom KBC-u podigao je malo prašine. Naime, kod njih studenti nose umrle i bolesnike.

Novi udar na sekularno obrazovanje: Javna bolnica surađuje s Hrvatskim katoličkim sveučilištem

Objavljeno 04.01.2017.

Klinika za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' i Hrvatsko katoličko sveučilište potpisali su nedavno sporazum o suradnji, bez iznošenja detalja što ona podrazumijeva. U Klinici je također održano misno slavlje.

Uvjeti studiranja na pulskom sveučilištu sve bolji: studenti preuzimaju Mornaričku bolnicu

Objavljeno 28.08.2015.

Sveučilište "Juraj Dobrila" proširiti će se na prostor nekadašnje Mornaričke bolnice, čime će se omogućiti bolji uvjeti za studiranje i veći broj studija u istarskoj metropoli.

Izložba koja se ne propušta: posjetite muzej psihijatrije u Vrapču

Objavljeno 14.11.2014.

Danas se otvara prvi hrvatski muzej psihijatrije i to u čuvenoj ‘žutoj kući’ u zagrebačkom kvartu Vrapče. Riječ je o itekako zanimljivom konceptu čiji vas izlošci vode kroz 135-godišnju povijest ove psihijatrijske ustanove, podsjećajući na nekadašnje terapijske metode, alate i postupke, te svjedočeći o evoluciji građanske i medicinske svijesti kad su posrijedi psihički bolesnici.

Koliko pijani studenti koštaju zdravstveni sustav?

Objavljeno 15.03.2012.

Studenti koji se zbog opijanja alkohol ozljede te imaju rupe u pamćenju, američki zdravstveni sustav godišnje stoje od oko 469,000 pa do 546,000 dolara i to po jednom sveučilištu! Pokazalo je to istraživanje u Školi medicine i javnog zdravlja na Sveučilištu Wisconsin. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu 'Health Affairs'.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se