Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom dom

Smiješni natpisi na vratima studentskih soba

Objavljeno 27.03.2013.

Znamo, ah znamo, malo je mjesta u već i ovako malim studentskim sobama pa se cijeni svaki komadić slobodnog prostora. A što je bolje za izražavanje kreativnosti i maštovitosti od ravne i velike plohe vrata na sobi? Tako je, baš ništa! Vrata studentskih soba tako često postaju ploča, pano ili kako god ih nazvali, na kojoj se nađe svega i svačega. Duhovitost prije svega, stoga evo nekih od najsmješnijih natpisa po studentskim domovima.

Održana prva studentska 'Noć palačinki'! Evo kako je bilo...

Objavljeno 25.03.2013.

Krajem prošlog tjedna u Studentskom domu 'Stjepan Radić' održano je nesvakidašnje događanje pod nazivom 'Noć palačinki'. Ideja je bila da studenti organiziraju zajedničko druženje uz palačinke, a sudeći prema odazivu – inicijativa je bila i više nego uspješna.

Zagrebački studenti organiziraju 'Noć palačinki'

Objavljeno 12.03.2013.

Studenti S.D. Stjepan Radić za 23. ožujka organiziraju 'Noć palačinki'. Tim povodom pozivaju sve svoje sustanare, svaki paviljon, svaki kat, svaki hodnik da sudjeluju u prvoj Noći palačinki.

Studentska soba tri sa tri – kako je organizirati?

Objavljeno 23.11.2012.

Preseljenje u malenu studentsku sobu za mnoge je pravi šok. Ipak, radi se o najjeftinijem rješenju pa ne čudi da se svake godine u studentskim domovima traži mjesto više. No, kada krene gomilanje stvari koje donesemo od kuće, uvidimo kako je to veoma malen prostor u koji stane samo najnužnije. 'Manje je više' neka bude vaša misao vodilja kod uređenja ovog životnog prostora.

Pismo koje je razbjesnilo studente diljem Hrvatske!

Objavljeno 20.09.2012.

'Zar su studentski domovi stvoreni za zabavu, kao prčija jeftinih drolja kojih ima na svakom koraku i budala koji nemaju pametnijeg posla nego igrati igrice na kompjuteru?' - pita se mlada studentica.

Vodič za brucoše: Zašto, gdje i kako stanovati?

Objavljeno 04.09.2012.

Polako, ali sigurno, stiže jesen - razdoblje kada stari studenti opasno griju stolice i užurbano se pripremaju za rujanske ispitne rokove, i da, priznajemo, nije im lako, ali postoje i oni kojima je ipak malo teže - novi brucoši koji tek stižu na faks.

Studenti ne znaju gdje tražiti hitnu kontracepciju

Objavljeno 19.06.2012.

Iako se često nazivamo digitanom generacijom i čini se kako se odgovori na sva pitanja mogu pronaći na mreži svih mreža, čini se da se ipak ne snalazimo tako dobro kada se radi o praktičnim stvarima...

Posrećilo ti se? Skeniraj kondom i napravi check in!

Objavljeno 22.05.2012.

Student ili studentica kojima se posrećilo taj dan, trebali su svojim pametnim mobitelom skenirati QR kod na kondomu. Nakon skeniranja, korisnika se preusmjerava na stranicu kampanje, gdje se može prijaviti, odnosno check-inati...

Speed dating – novi način dolaska do (dobrog!) cimera

Objavljeno 26.04.2012.

Treba vam cimer jer morate s nekim podijeliti troškove stanarine i režija? Što vam preostaje u Lijepoj našoj? Možete dati oglas u kakav oglasnik ili isprintati par rečenica o potrebi za novim cimerom i objesiti ih po tramvajima i stupovima uz cestu. No, Nijemci kao Nijemci, uvijek su ispred nas pa tako i u rješavnju ovog problema. Naime, u gradu Würzburgu počeli su organizirati tzv. speed-dating među studentima koji traže cimere. Evo o čemu se radi.

Što izbjegavati na spojevima dok ste na faksu?

Objavljeno 19.04.2012.

Mnogi odlaze na fakultet kako bi stekli znanja i doista studirali, no još ih više odlazi kako bi se odmaknuli od roditelja i zabavljali. Lude studentske zabave naširoko su poznate, a ljubovanje jedan od sastavnih dijelova istih. Budući se radi o vrlo intenzivnom razdoblju, razdoblju za kojim jedni kasnije žale, a drugi pak žale za onim što su tada učinili, saznajte što svakako ne biste trebali činiti kako ne biste dospjeli u skupinu ovih drugih.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se