Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom fakultet

Srećom pa ovoga na faksu nema: Stvari iz srednje koje studentima apsolutno NE nedostaju

Objavljeno 11.01.2018.

Roditeljski sastanci, informacije i 'susjed' iz klupe od kojeg se ne možeš maknuti jer tako kaže 'raska' prva su asocijacija na srednju školu. Neke stvari iz srednje nam nedostaju poput bezbrižnosti i manje opterećenosti učenjem, ali kada malo bolje razmislimo zahvalimo svemiru što neke od tih situacija ne moramo više prolaziti na fakultetu.

Prvi u Hrvatskoj! Studenti Pravnog fakulteta u Osijeku praksu će obavljati na najvišem sudu u državi

Objavljeno 11.01.2018.

Nedostatak prakse je problem na koji se studenti prava u Hrvatskoj stalno žale. Praktično znanje je u poslu budućih pravnika vrlo važno, a studenti Pravnog fakulteta u Osijeku sada će moći 'naukovati' na Vrhovnom sudu u Zagrebu.

Odvjetnik odbio zaposliti studenta koji je završio pravo U ROKU s ODLIČNIM prosjekom – evo kako to objašnjava

Objavljeno 10.01.2018.

Jedan odvjetnik ne želi zaposliti 'friško' diplomiranog studenta Pravnog fakulteta, a razlog će vam se učiniti nevjerojatnim. Problem leži u činjenici da je kandidat za posao bio savršeni student: završio je fakultet u roku i to s odličnim prosjekom ocjena.

Najelitnija mjesta za studente: Ovo su gradovi koji se mogu podičiti najvećim brojem TOP fakulteta

Objavljeno 02.01.2018.

Svatko tko ima afiniteta, ali i dovoljnu financijsku podlogu rado će odabrati studij na jednome od prestižnih svjetskih top-sveučilišta. Neka od najboljih nalaze se u udaljenim gradovima svijeta, ali srećom među najatraktivnijima postoje i oni bliži i pristupačniji u susjedstvu...

10 000 kuna godišnje: Studenti pomorskih fakulteta od sljedeće godine mogu računati na novu stipendiju

Objavljeno 21.12.2017.

Na inicijativu Sekcije mladih Sindikata pomoraca Hrvatske, SPH pokreće novi projekt - stipendiranje studenata pomorskih fakulteta.

Dobila 'cipelu', ali nije shrvana: Djevojka savjetuje kako preboljeti odbijenicu sa željenog faksa

Objavljeno 20.12.2017.

Mladi koji ne upadnu na željeni fakultet osjećaju razočarenje, nezadovoljstvo i čini im se da se svijet ruši. No, ne bi trebali ostati u tom očaju i baš o tome priča djevojka koja je 'preboljela' to što nije upala na fakultet koji je jako htjela pohađati.

Šire blagdansko veselje: Studenti Učiteljskog fakulteta snimili simpatičnu božićnu video-čestitku

Objavljeno 19.12.2017.

Svatko voli dobiti božićnu čestitku, a to dobro znaju i studenti Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Budući da jako vole pjevati i plesati oni su svoju čestitku snimili, a veseli studentu u videu će svima izmamiti osmijeh na lice.

Pripreme nisu svima jednako dostupne: Siromašniji studenti imaju manje šanse za upis fakulteta

Objavljeno 19.12.2017.

Priprema za prijemne ispite ima svoju cijenu, ukoliko maturanti smatraju da im je potrebna. Samim time, oni slabijeg socio-ekonomskog statusa nalaze se u nepovoljnijem položaju ukoliko bi im priprema za prijemne ispite pomogla, a ne mogu si je priuštiti.

Studirate pravo? Odsad pomoću aplikacije do prakse u odvjetničkim uredima

Objavljeno 14.12.2017.

Nedavno smo prenijeli pismo zabrinutog studenta sa zagrebačkog Prava koji tvrdi da studenti imaju premalo prakse te sa studija izlaze bez ikakvog odvjetničkog iskustva. No, taj student i drugi studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu mogu odahnuti jer stiže aplikacija 'Praktična nastava'.

Mijenjali se dekani, teta Ljuba je ostajala: Studenti splitskog Pravnog fakulteta u mirovinu ispratili najdražu portirku

Objavljeno 05.12.2017.

'Acta, non verba' slogan je Studentskog zbora, ali i životni moto Ljube Kunac, portirke na ulazu u zgradu Pravnoga fakulteta.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se