Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom fakultet

Zdravo tijelo, zdrav duh: u Zagrebu uskoro sportski kampus!

Objavljeno 03.10.2014.

Dvije nove polivalentne sportske dvorane, vanjski sportski tereni za odbojku, košarku, rukomet i nogomet, dijagnostički centar u kojem će se rekreativcima nakon pregleda raditi individualni programi vježbanja, trim staza, studentski trg i veliki park s klupicama i stazama - tako će izgledati novi sportski kampus, koji će obuhvaćati današnji prostor Kineziološkog fakulteta i zemljišta oko njega, sportski park Mladost i Studentski dom Stjepan Radić.

‘Muški’ i ‘ženski’ fakulteti: predrasude o djevojkama s tehničkih fakulteta

Objavljeno 25.09.2014.

Od ukupnog broja studenata Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku samo je 10% djevojaka, dok ih na Građevinskom fakultetu ima 25%. Dokaz je to da na tehničkim fakultetima studira premalo djevojaka te da su neki poslovi iz tehničke struke još uvijek rezervirani pretežito za muškarce.

Jezivi početak akademske godine: najpoznatiji fakulteti koje opsjedaju duhovi

Objavljeno 01.09.2014.

Fakulteti mogu biti jezivi kad se vraćate nakon kasnog predavanja, a jedine duše preostale ispijaju pelin u klubu studenata. Hodnicima odzvanja zvuk vaših koraka, svjetla su prigušena, ne čuje se žamor pred ispit ili dogovor za kavu…

5 stvari koje svaki profesor na fakultetu mrzi

Objavljeno 29.08.2014.

Šokirana e-mailom jedne studentice, koji je bio sročen kao da komuniciraju dvije 13-godišnjakinje, ova profesorica odlučila je, na temelju vlastitog kao i iskustva svojih kolega, upozoriti studente koja su ponašanja te načini komunikacije profesorima posebno iritantni.

Genijalac iz Rijeke: na listama 10 fakulteta bio prvi!

Objavljeno 01.08.2014.

Mislav Krmpotić (19) iz Rijeke briljirao je na državnoj maturi i upisima na fakultet.

Drž' se knjige sinko: napustio fakultet jer liči na teen zvijezdu!

Objavljeno 25.07.2014.

Aron Dale tvrdi da ne može otići u kupovinu, a da ga ne 'opkole' obožavateljice koje vrište jer misle da je pjevač benda One Direction.

Riječki Ekonomski fakultet sufinancira studentsko samozapošljavanje

Objavljeno 15.07.2014.

Na riječkom Ekonomskom fakultetu pokrenut je projekt partnerstva u poduzetništvu, što znači da će Fakultet vlastitim sredstvima pomoći studentima u pokretanju poslova. Ovo je prvi takav projekt u Europi, a namjera je da se studentima pomogne u samozapošljavanju.

Studenti koji 'vise' u teretanama imaju bolje ocjene!

Objavljeno 14.07.2014.

Oni koji rupe između predavanja krate odlaskom u teretanu, nisu samo u boljoj formi nego su vjerojatnije i pametniji!

Istraživanje o javnim i privatnim fakultetima: studenti otkrili čije su ocjene bolje, a zadovoljstvo veće!

Objavljeno 10.07.2014.

Mnogi studenti dijele mišljenje da su privatni fakulteti manje zahtjevni te da njihove diplome manje vrijede. Ima li istine u navedenim predrasudama te kakav je omjer kvalitete javnih fakulteta i privatnih studija, istražio je portal EduCentar na više od 400 studenata.

Dentalna medicina: uskoro novi studij na Medicinskom fakultetu u Osijeku

Objavljeno 10.07.2014.

Svečanom sjednicom na kojoj je osnovan Zavod za dentalnu medicinu pri Medicinskom fakultetu u Osijeku, 8. srpnja započeo je prvi korak u osnivanju studija dentalne medicine u Osijeku, a koji bi trebao započeti u školskoj godini 2015./2016.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se