Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom fakultet

Volontiraj i ti na ovogodišnjoj Kampusijadi!

Objavljeno 08.04.2015.

Organizacijski odbor Kampusijade, sportskog natjecanja studenata Sveučilišta u Zagrebu te visokih škola i veleučilišta, ovoga tjedna je objavio datum održavanja ove velike manifestacije. Kampusijada 2015. održat će se 28. svibnja na kampusu Borongaj, Zagreb.

Mladić upisao filozofiju da bi spoznao svrhu postojanja fakultetske diplome

Objavljeno 02.04.2015.

Ivan Jakovljević, devetnaestogodišnji Beograđanin, odlučio je upisati filozofiju kako bi otkrio svrhu postojanja fakultetske diplome.

Medicinski fakultet od jeseni će nuditi dva nova studijska programa

Objavljeno 01.04.2015.

Na jučer održanoj 5. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayerau akademskoj 2014./2015. godini članovi Senata su razmatrali i usvojili ukupno33 točke, među kojima je najzanimljivija ustroj dva nova studijska programana Medicinskom fakultetu.

Prvi u Europi - Medicinski fakultet ponosni vlasnik prestižnog certifikata!

Objavljeno 17.03.2015.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 10. ožujka predstavljan je Certifikat za kvalitetu internacionalizacije Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine na engleskom jeziku - CeQuint koji mu je dodijeljen iz područja Biomedicine.

Za ove dobro plaćene poslove vam ne treba diploma!

Objavljeno 13.03.2015.

Iako bi fakultetska diploma trebala omogućiti bolje radno mjesto i veću plaću, to u Americi nije pravilo. Američko ministarstvo obrazovanje je prilikom zapošljavanja naglasak stavio na dugogodišnju praksu, praktičnu nastavu i obuku. Ovo su dobro plaćena zanimanja za koja ne treba diploma.

Filozofski i Bogoslovija 'u talonu': studenti Filozofskog se pobunili protiv povlaštenog upisa studenata s KBF-a

Objavljeno 12.03.2015.

Donosimo vam izjavu Saveza studentskih udruga Filozofskog fakulteta čiju je distribuciju na fakultetskim mailing listama dekan Vlatko Previšić - zabranio. Kako proizlazi iz te izjave, zahvaljujući netransparentnim pregovorima između Katoličko-bogoslovnog i Filozofskog fakulteta u Zagrebu, sklopljen je ugovor koji studente KBF-a stavlja u povoljniji položaj u odnosu na one sa FFZG-a, a od njihovog gostujućeg studiranja financijsku korist bi imao samo KBF.

Dobitnica Dekanove nagrade i kandidatkinja za Miss sporta: upoznajte Kristinu Banić

Objavljeno 11.03.2015.

Ništa nije nemoguće, postoje putevi koji vode do svega, a iskažemo li dovoljno volje, uvijek bismo trebali imati dovoljno sredstava. Ovom izrekom ekipa s portala esava.info opisala je svoju sustanarku Kristinu Banić, simpatičnu i vedru djevojku koja je i kandidatkinja za Miss sporta 2015.

Ne moraju baš svi diplomirati: zašto odustati od faksa?

Objavljeno 06.03.2015.

Iako je interes za studiranje i upisivanje fakulteta još uvijek velik, sve više mladih akademsko obrazovanje smatra opcijom, a ne potrebom. Tržište rada potpuno je neusklađeno s upisnim kvotama, sve je više nezaposlenih mladih osoba s diplomama, a ako se i zaposle – često taj posao nema puno veze s onime što su studirali. U Americi je 2013. godine studentski dug za školarine iznosio 1,1 trilijun dolara (što je više od duga po kartičnom plaćanju) stoga se sve više mladih okreće pokretanju vlastitih poslova.

Studenti medicine zaraženi malim boginjama

Objavljeno 06.03.2015.

Četvero studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (UNSA) zaraženo je malim boginjama, potvrđeno nam je iz ove visokoškolske ustanove.

Svaka ima svoj faktor: kako osvojiti studentice s različitih fakulteta?

Objavljeno 05.03.2015.

Flert je neizbježan dio studentskog života, a fakultet pruža puno mogućnosti za upoznavanje i početak zajedničkog druženja - od pisanja seminara i pripremanja prezentacije, do posuđivanja knjiga, X-ica i učenja u knjižnici.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se