Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom fakultet

Studentske muke – što studoši naprave pa zažale?

Objavljeno 10.01.2013.

Studentski je život prepun izazova. Jedni nas odvode u sasvim nova iskustva koja su pozitivna, dok nas drugi odvode na potpuno krive putove. Ponekad je teško razlučiti koji je koji pa samo o vlastitoj intuiciji i izboru koji napravimo ovisi kako će sve skupa završiti – loše ili ipak dobro.

Najgore od najgoreg – što vas sve loše može zadesiti na faksu?

Objavljeno 08.01.2013.

Cimer se čudno ponaša, a toalet u studentskom domu odvratan. Mislite li da su ovo najgore stvari koje vas mogu zadesiti za vrijeme studiranja? Hm, baš i ne! Mnogo je skrivenih zamki koje na vas vrebaju za vrijeme studiranja.

Donesena konačna odluka o kriterijima za upis na fakultete

Objavljeno 23.11.2012.

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je početkom tjedna konačnu odluku o kriterijima za upis studenata u I. godinu preddiplomskih studija u ak. god. 2013./2014. Najvažnija novost je odobravanje zahtjeva fakulteta da se na državnoj maturi polaže viša razina barem jednog obaveznog predmeta.

Policija upala na Medicinski fakultet u Zagrebu

Objavljeno 10.10.2012.

Prema informacijama kojima raspolaže Danas.hr, policijski djelatnici 'češljaju' Medicinski fakultet u Zagrebu.

Ovo je 100 najboljih fakulteta na svijetu!

Objavljeno 05.10.2012.

Nova lista najboljih fakulteta na svijetu ima neočekivanog pobjednika. Ispred svjetski poznatih fakulteta, poput Harvarda, Stanforda i Oxforda, našao se fakultet specijaliziran samo za obrazovanje o tehnologiji.

Alarmantan broj studenata ima psihičke probleme

Objavljeno 27.09.2012.

Prema istraživanju američkog UCLA na 200,000 studenata s 279 fakulteta, došlo se do poraznih podataka. Naime, 52 posto brucoša izjasnilo se da se osjeća psihički stabilno, dok je na istom uzorku 1985. godine to izjavilo 64 posto studenata, što je veliki pad od 12 posto.

Znanje je moć - šest razloga zašto je dobro ići na faks

Objavljeno 11.09.2012.

Zbog situacije u državi i činjenice koliko se malo drži do znanja, možda razmišljate da uopće ne pokušate riješiti prijemni na fakultetu ili, još gore, o tome da prekinete započeto studiranje? Ipak, i kada se čini da fakultet ne nosi neke posebne bodove u životu, treba znati da to nije baš tako.

Pogledajte na kojim je fakultetima ostalo mjesta za jesenski rok

Objavljeno 18.07.2012.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje obradila je podatke nakon ljetnog upisnog roka na fakultete, te objavila na kojim je fakultetima i u kojim gradovima ostalo mjesta za sve studente koji izlaze na jesenski upisni rok.

Zbog problema na faksu lažirala vlastitu otmicu

Objavljeno 05.07.2012.

Brazilska studentica s podružja Amazonije, dvadesetdvogodišnja Susan Paola Fadel Correia pozvala je policiju i rekla kako je oteta i držana svezanom dvadeset i četiri sata. Međutim, par dana nakon ove izjave policiji je priznala da je ipak sve – izmislila.

Kako steći nove prijatelje u školi ili na fakultetu

Objavljeno 04.07.2012.

Novi ste u školi, tek ste upisali fakultet ili jednostavno želite biti omiljeniji među ljudima? Niste jedini. Često se događa da primjetimo nekog zanimljivog s kim se želimo sprijateljiti, ali ne znamo kako to postići ni kako pristupiti toj osobi. U nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da proširite svoj krug poznanika i prijatelja, pogotovo ako ste se našli u novoj sredini.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se