Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom fakultet

Znanje je moć - šest razloga zašto je dobro ići na faks

Objavljeno 11.09.2012.

Zbog situacije u državi i činjenice koliko se malo drži do znanja, možda razmišljate da uopće ne pokušate riješiti prijemni na fakultetu ili, još gore, o tome da prekinete započeto studiranje? Ipak, i kada se čini da fakultet ne nosi neke posebne bodove u životu, treba znati da to nije baš tako.

Pogledajte na kojim je fakultetima ostalo mjesta za jesenski rok

Objavljeno 18.07.2012.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje obradila je podatke nakon ljetnog upisnog roka na fakultete, te objavila na kojim je fakultetima i u kojim gradovima ostalo mjesta za sve studente koji izlaze na jesenski upisni rok.

Zbog problema na faksu lažirala vlastitu otmicu

Objavljeno 05.07.2012.

Brazilska studentica s podružja Amazonije, dvadesetdvogodišnja Susan Paola Fadel Correia pozvala je policiju i rekla kako je oteta i držana svezanom dvadeset i četiri sata. Međutim, par dana nakon ove izjave policiji je priznala da je ipak sve – izmislila.

Kako steći nove prijatelje u školi ili na fakultetu

Objavljeno 04.07.2012.

Novi ste u školi, tek ste upisali fakultet ili jednostavno želite biti omiljeniji među ljudima? Niste jedini. Često se događa da primjetimo nekog zanimljivog s kim se želimo sprijateljiti, ali ne znamo kako to postići ni kako pristupiti toj osobi. U nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da proširite svoj krug poznanika i prijatelja, pogotovo ako ste se našli u novoj sredini.

Privatno školovanje – bolja priprema za tržište rada

Objavljeno 11.06.2012.

Odabir fakulteta jedna je od najvažnijih životnih odluka mladih ljudi. Pružaju li privatna učilišta više prakse? Jesu li diplome javnih fakulteta 'jače'? Portal EduCentar istražio je kakva je kvaliteta studiranja na privatnim i javnim fakultetima, na više od 800 studenata, od kojih 61% studira na javnom, a 39% na privatnom učilištu.

Dafne Almazán Anaya – 10-godišnjaka koja je upisala faks

Objavljeno 25.05.2012.

Dafne Alamazan Anaya ima deset godina i upisala je fakultet te tako postala najmlađom studenticom u Meksiku. Upisala je Instituto Tecnológico de Monterrey te će studirati medicinu. Zvuči doista nevjerojatno za malu djevojčicu poput nje, ali je istina.

Talijansko sveučilište sva predavanja prebacuje na engleski

Objavljeno 22.05.2012.

Jedno će poznato talijansko sveučilište prebaciti sva svoja predavanja s talijanskog na engleski jezik ističući da im ne preostaje opcija kako bi postali konkurentniji na svjetskom tržištu. Radi se o sveučilištu Politecnico di Milano koji će počevši od 2014. godine većinu predavanja održavati na engleskom, umjesto kao do sada, na talijanskom.

Hrvatska je na dnu ljestvice kvalitete visokog obrazovanja

Objavljeno 17.05.2012.

Univesitas 21, međunarodna mreža sveučilišta, napravila je listu kvalitete sustava visokog obrazovanja na kojoj je 48 država. Hrvatska se smjestila na nisko, poražavajuće 44. mjesto! Rangiranje je napravljeno na osnovi procjene povezanosti, znanstvene produkcije, zakonskih uvjeta, resursa. Sami vrh liste predvode Sjedinjene Američke Države, Švedska, Kanada, Finska, Danska, Švicarska i Norveška, dok su na začelje zasjele Hrvatska, Turska, Južnoafrička Republika, Indonezija i Indija.

Besplatna aplikacija za online usporedbu fakulteta

Objavljeno 09.05.2012.

Odabir studija za mnoge je maturante prva važna odluka u životu. Koji fakultet upisati? Nikad lakša odluka uz pomoć besplatne aplikacije 'Usporedi fakultete'

SAD: više od polovice diplomaca nezaposleno ili radi drugi posao

Objavljeno 24.04.2012.

Kada slušamo o studentima i diplomama u Lijepoj našoj, čini nam se kao da je naš slučaj jedinstven, no ni na bogatom zapadu slika nije nimalo ljepša. Naime, istraživanje je pokazalo da čak 53 posto onih koji su završili fakultet u SAD-u nema posao ili radi posao za koji im nije potrebna diploma. Možda će ovo nekome biti utjeha, ali svakako se postavlja pitanje – što se to događa s obrazovanjem i sustavom općenito?
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se