Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom fakultet

Dobitnica Dekanove nagrade i kandidatkinja za Miss sporta: upoznajte Kristinu Banić

Objavljeno 11.03.2015.

Ništa nije nemoguće, postoje putevi koji vode do svega, a iskažemo li dovoljno volje, uvijek bismo trebali imati dovoljno sredstava. Ovom izrekom ekipa s portala esava.info opisala je svoju sustanarku Kristinu Banić, simpatičnu i vedru djevojku koja je i kandidatkinja za Miss sporta 2015.

Ne moraju baš svi diplomirati: zašto odustati od faksa?

Objavljeno 06.03.2015.

Iako je interes za studiranje i upisivanje fakulteta još uvijek velik, sve više mladih akademsko obrazovanje smatra opcijom, a ne potrebom. Tržište rada potpuno je neusklađeno s upisnim kvotama, sve je više nezaposlenih mladih osoba s diplomama, a ako se i zaposle – često taj posao nema puno veze s onime što su studirali. U Americi je 2013. godine studentski dug za školarine iznosio 1,1 trilijun dolara (što je više od duga po kartičnom plaćanju) stoga se sve više mladih okreće pokretanju vlastitih poslova.

Studenti medicine zaraženi malim boginjama

Objavljeno 06.03.2015.

Četvero studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (UNSA) zaraženo je malim boginjama, potvrđeno nam je iz ove visokoškolske ustanove.

Svaka ima svoj faktor: kako osvojiti studentice s različitih fakulteta?

Objavljeno 05.03.2015.

Flert je neizbježan dio studentskog života, a fakultet pruža puno mogućnosti za upoznavanje i početak zajedničkog druženja - od pisanja seminara i pripremanja prezentacije, do posuđivanja knjiga, X-ica i učenja u knjižnici.

Nikad nije prekasno: estradne zvijezde koje su u zrelim godinama upisale fakultet

Objavljeno 05.03.2015.

Nikad nije prekasno za upisati fakultet i zaraditi diplomu. Dokazuju nam to i brojni estradnjaci koji su u zrelim godinama upisali fakultete i diplomirali...

Oni najbolje znaju: liječnici savjetuju zašto upisati medicinu

Objavljeno 27.02.2015.

"Eto, ako ste spremni služiti danju i noću, odazivati se na pozive daleko van radnog vremena, iskreno strahovati da li ste postupili ispravno kod pojedinog bolesnika, ako vam nije presudan financijski moment, ako vam se studira toliko godina - odaberite medicinu."

Nekada i sada: kako je izgledao Ekonomski fakultet 1960. godine?

Objavljeno 26.02.2015.

Ekonomski fakultet osnovan je davne 1920. godine, a tri godine poslije brojio je 1125 studenata. Do danas se diplomom tog fakulteta okitilo 75 tisuća studenata.

Potpuna propast Bolonje – Ekonomski fakultet napušta taj model studiranja

Objavljeno 25.02.2015.

Ekonomski fakultet u Zagrebu napušta model studiranja kakav je uveo bolonjskim procesom.

Prva diploma u rukama: Maja Lena postala akademska građanka

Objavljeno 24.02.2015.

Maja Lena Lopatny novopečena je akademska građanka. Kćer glumice Mije Begović i bivšeg vaterpolista Ronalda Lopatnyja ovjenčala se diplomom s Fakulteta političkih znanosti, smjer novinarstvo.

Dekan Šustić poručuje: Studenti nemaju razloga za strah, njihove diplome jednako vrijede i u EU-u

Objavljeno 17.02.2015.

'Ovaj je Fakultet više nego potreban. Samo u Sloveniji studira stotinjak naših ljudi upravo zato što nismo do sada imali takav program. Jednako tako studenti idu u Sloveniju kako bi doktorirali sestrinstvo.'
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se