Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom fakultet

Svaki treći hrvatski student odustane od fakulteta: Ovo su najčešći razlozi zbog kojih tisuće mladih napuštaju studije

Objavljeno 06.04.2018.

Više je razloga zašto studenti iz Europske unije napuštaju studij, a sada su konačno otkriveni. Najnovije istraživanje Eurostata pokazuje da je 2016. popriličan broj hrvatskih studenata odustao od fakulteta, njih čak 37 900.

Prijavio se na 20 fakulteta i upao na sve! A ako to nije dosta – dobio i besplatnu školarinu

Objavljeno 04.04.2018.

Kada dođe vrijeme razmišljanja o studiju, maturanti imaju barem pet fakulteta u glavio kojima sanjare. No, zašto ne razmišljati još šire? Ovaj je mladić u obzir uzeo 20 fakulteta, poslao prijave pa iznenađujuće upao na sve, uz brojne pogodnosti.

Dobra linija, jetra, dostojanstvo: Domaći studenti otkrili što im je sve 'uništeno' tijekom studija

Objavljeno 03.04.2018.

Kada završimo fakultet i prisjetimo se sebe kao maturanta ili brucoša, vidimo koliko su se od tada neke stvari promijenile. Pod 'promijenile' ovoga puta mislimo 'uništile' pa je tako nekima studiranje uništilo snove, drugima kralježnicu od silnog grijanja stolice, a trećima volju za životom.

Sve za faks u jednoj aplikaciji: Studentica ekonomije svojom idejom kolegama olakšala studij

Objavljeno 28.03.2018.

Kada studenti imaju sve na jednom mjestu tada se lakše snalaze tijekom studija, a upravo je to svojim kolegama omogućila studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Ona je osmislila aplikaciju 'Ekonomist' koja budućim menadžerima omogućuje da dobiju informacije o studentskom životu, uslugu studomata, pronalaženje najbliže menze te mnoštvo korisnih stvari.

Kad ti 14 sati do obrane presudi izborni: Smrtonosne greške zbog kojih su ovi studenti izbačeni s fakulteta

Objavljeno 27.03.2018.

Kada upisujemo fakultet, najčešće ne razmišljamo o tome da bismo s njega mogli biti i izbačeni, što zbog vlastitih ili tuđih postupaka. No, to je realnost koju su na svojoj koži osjetili brojni studenti.

Logičan potez: Student upisao ženski fakultet jer ne može pronaći djevojku

Objavljeno 27.03.2018.

Kako se lakše približiti djevojkama? Jedan student riješio je ovu misteriju: dovoljno je upasti na prestižno žensko sveučilište...

Neki su odlični, a drugi čak u minusu: Studenti ocijenili svoje fakultete ocjenama od 1 do 5 – slažete li se s njima?

Objavljeno 22.03.2018.

Svi se barem jednom žele naći u profesorskoj koži, odnosno, osobe koja nekoga ili nešto ocjenjuje. U tu ulogu stavili smo studente različitih studija u Hrvatskoj i zamolili ih da ocjene svoje fakultete od 1 do 5 i da kažu zašto bi tu ocjenu upisali u indeks svog faksa.

'Što ćeš s tim kad završiš?': Studenti nam otkrili koje fakultete u Hrvatskoj smatraju beskorisnima

Objavljeno 20.03.2018.

Svatko se vodi vlastitim kriterijima prilikom izbora fakulteta pa je tako nekome bitno da bude zapošljiv nakon diplome, netko će izabrati studij zato što ga interesira neovisno o tome kakvo je stanje struke na tržištu rada, a netko treći će možda pohađati fakultet samo zbog studentskih prava. No, smatraju li studenti da u Hrvatskoj postoje i fakulteti koji su, žargonski rečeno, 'niš koristi'?

VIDEO Drama na hodnicima: Na KIF-u pukle cijevi i nastala poplava

Objavljeno 14.03.2018.

Na Kineziološkom fakultetu odvila se prava drama. Naime, u zgradi fakulteta pukle su cijevi se voda slijevala niz zidove i potekla hodnikom. Djelatnici i studenti Kineziološkog fakulteta u Splitu nadaju se da će uskoro dobiti adekvadan prostor za fakultet kako se ovakva neviđena katastrofa ne bi ponovila.

Stranac koji uči hrvatski stigao do tipične 'studentske' riječi: Evo kako je reagirao na tu jezikolomku

Objavljeno 08.03.2018.

Hrvatski jezik je jedan od težih jezika za naučiti, a pojedine riječi ljude mogu zbunjivati i iznenaditi. Tako je ostao iznenađen i jedan strani student koji uči hrvatski jezik kada je vidio ogromnu razliku za jedan izraz na hrvatskom i na ostalim jezicima.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se