Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom informatika

Čini se kao dosta lagan posao preko SC-a: Provjerite jesu li vicevi o Crnogorcima istiniti

Objavljeno 12.11.2019.

Boje li se Crnogorci žličice za kavu jer im izgleda kao 'mlado od lopate'?

Posao s povlasticama: Domaći softveraši otkrili zašto je dobro studirati računarstvo i informatiku

Objavljeno 27.06.2017.

Već neko vrijeme mlade u Hrvatskoj se pokušava motivirati na upis fakulteta iz IT sektora. Tu glavnu riječ vode studiji iz područja računarstva i informatike, a hrvatski poslodavci, mahom softveraši, otkrili su zašto bi maturanti trebali gađati prema tehnološkim zanimanjima.

Odlično plaćeno, traženo u Hrvatskoj i ostatku svijeta: Zanimanje s kojim ti biraš gdje ćeš se zaposliti

Objavljeno 19.06.2017.

Plaće variraju od 22 tisuće dolara pa sve do impresivnih 90 tisuća dolara.

Nije san: Fakultet bez profesora i školarine doista postoji

Objavljeno 29.11.2016.

Prošlog je mjeseca u Kaliforniji otvoren fakultet u kojem nema profesora ni predavača. Fakultet se zove 42, a oni koji su čitali 'Vodič kroz galaksiju za autostopere' znaju da je ovo referenca na odgovor o smislu života.

Dežurni internet-majstor na 'Savi' poručuje: 'Studenti nisu dovoljno informatički pismeni'

Objavljeno 04.11.2016.

Studentske grupe koje su posvećene domovima pune su objava i molbi studenata koji vape: 'Ima tko da mi riješi internet?'. Tu uskače mladić koji je tata-mata za popravak i 'štimanje' internetske veze...

Studentica informatike upozorava: ovo nikad nemojte reći 'geeketama'

Objavljeno 15.04.2015.

Znanost, matematika i tehnologija su muški posao - jedna je od predrasuda koje su ostale gotovo nepoljuljane čak i u 21. stoljeću. Međutim, sve je više inicijativa koje to žele promijeniti, od male škole programiranja za djevojčice uz vodstvo omiljenih animiranih princeza do konkretnih akcija koje ženama s tehnoloških sveučilišta pomažu da se bolje snađu u pretežno muškom okruženju.

Saznajte koja su najbolja svjetska računalna sveučilišta

Objavljeno 18.01.2013.

Prema istraživanjima tržišta rada, naša sadašnjost i budućnost u kompjuterskim je znanostima. Naime, ova grana u ponudi poslova bilježi konstantan rast bez obzira na sveopću krizu i to, kako u cijelom svijetu, tako i u Lijepoj našoj. Potražnja za pravim računalnim stručnjacima nikada ne jenjava te računalna sveučilišta diljem svijeta stalno privlače nove studente svojim programima.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se