Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom ispit

 Je li pametnije prvo učiti za lakše ispite pa teže ostaviti za kraj? Pitali smo studente da nam otkriju svoju taktiku

Objavljeno 13.09.2018.

Srećom pa se neki kolegiji mogu proći bez pisanja ispita jer su raspoređeni na kolokvije. Priliku da pišu manje gradiva koristi dosta studenata koji idu na kolokvije pa onda ne moraju pisati 'veliki' ispit, ali što ako ne polože kolokvije i moraju ići još na hrpu ispita? Tada moraju razviti vlastitu taktiku kako ih svladati i što je bolje rješavati prvo.

 Odmori od učenja i riješi KVIZ pa saznaj koji si tip iritantnog studenta s hodnika prije ispita

Objavljeno 04.09.2018.

Jesenska sezona ispitnih rokova je u punom jeku, a dodatni stres prije ispita mogu pojačati kolege. Kako? Odgovor na to pitanje znaju zasigurno svi koji su barem jednom u životu išli na ispit i prije toga sreli kolege pred profesorovim kabinetom.

Položio prijemni ispit: 12-godišnji dječak studirat će medicinsku fiziku

Objavljeno 06.08.2018.

Čini se da je ova godina stvorena za male genijalce jer osim Belgije i njihovog 'čuda od djeteta' koji nema niti 12, a već kreće na fakultet, svog malog genija ima i Meksiko. Dječak imena Carlos Antonio Santamaria Diaz položio prijemni ispit na jednom od težih fakulteta i od jeseni postaje student medicinske fizike i biofizike.

4 ispita u jednome danu: I ove godine studenti muku mučili s rasporedom rokova – evo kako su preživjeli

Objavljeno 17.07.2018.

Tijekom ispitnih rokova česte su drž', ne daj situacije; osim što studenti moraju učiti i dobro složiti ispite koji su prioritetni za rješavanje, moraju se, metaforički rečeno, pretvoriti u čarobnjaka Harryja Pottera kako bi izašli na kraj s prečesto gustim rasporedom koji podrazumijeva polaganje više od dva ispita u danu.

Možda nisu zdravi, ali će vam oči ostati otvorene: Domaći studenti znaju najbolje načine da ne zaspete tijekom rokova

Objavljeno 06.07.2018.

Iskusni studenti i oni koji su tek na početku svog fakultetskog puta, nađu se tijekom ispitnih rokova u situaciji kada shvate da im za pripremanje određenih ispita treba dan u trajanju od 48 sati. Tada se pitaju kako sve stići te kako se održati ornima i budnima pa kreću isprobavati različite metode dok konačno ne dođu do one koja zaista pali.

'Bolje i od jutarnjeg seksa': Evo od čega je sve bolji osjećaj kad napokon položite NAJTEŽI ISPIT u roku

Objavljeno 04.07.2018.

Svaki student se tijekom studija barem jednom susretne s vrlo teškim ispitom, a oni koji se s takvim ispitima suoče čak nekoliko puta tijekom studiranja jako dobro znaju kakva je to patnja, ali i olakšanje nakon što se jedan takav ispit položi.

KVIZ za ispraćaj ljetnih rokova: Saznaj hoćeš li sljedeći ispit riješiti k'o od šale ili pasti k'o kruška

Objavljeno 03.07.2018.

Mnogi studenti su to jedva čekali i nije bilo uzalud jer kraj ispitne sezone se polako približava. Sada bi valjalo još malo stisnuti zube, zagrijati stolicu i položiti koliko god je ispita moguće kako bi rujan bio manje stresan. No, kao što znamo, ponekad se studenti nakon rokova osjećaju kao da su prošli bitku te zaista nije lako izdržati s učenjem do kraja.

Društveni život ili strogo studiranje? Evo zašto biste mogli požaliti ako sve ispite riješite u roku

Objavljeno 29.06.2018.

Iako je krajnji cilj studiranja osposobiti se za buduće zanimanje, poziv ili posao, ono podrazumijeva mnogo više od toga: osiguravanje pozicije u društvu, priliku da doživimo iskustva specifična za to razdoblje života, obogatimo intelektualne kapacitete, zaljubimo se, partijamo kao nikad prije (a vjerojatno ni poslije) i proširimo mrežu poznanstava i prijateljstava.

'Tamo je najveća tišina': Studenti iz ove europske države odlaze u samostan za vrijeme ispitnih rokova kako bi bolje učili

Objavljeno 20.06.2018.

Kada studenti požele apsolutnu tišinu onda se zapute učiti u knjižnicu gdje ih nitko neće ometati. No, studentima iz Belgije tišina čitaonice u knjižnici čini se nije dovoljna pa za vrijeme ispitnih rokova sele, ni više ni manje, nego u samostan.

Najteži KVIZ dosad: Riješite 'biste li radije' pitanja o ISPITIMA i odmorite mozak od skripte

Objavljeno 15.06.2018.

Ispitni rokovi se slobodno mogu preimenovati u 'ispitni šokovi' jer tu bude svega – i padanja, i prolaska, suza i slomova živaca...
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se