Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom ispit

Jedni motaju duhan, a drugi lakiraju nokte: Kako se studenti s različitih fakulteta pripremaju za učenje?

Objavljeno jučer

Prije samog učenja gore su još samo pripreme za učenje. Sve kreće s psihičkom pripremom pa onda s pomnim biranjem materijala za printanje, organizacijom učenja, kukanjem na društvenim mrežama o tome 'kako je život težak'. No, pripremaju li se studenti s različitih fakulteta jednako?

Najteži ispit iz anatomije: Studenti medicine kupovali prolaz za 20 tisuća kuna

Objavljeno 09.01.2018.

Nažalost, na pojedinim fakultetima studenti ispite mogu kupiti. Po takvom načinu 'polaganja' ispita u Hrvatskoj bio je poznat Prometni fakultet u Zagrebu i Pravo u Osijeku, a jedan takav skandal trenutno 'trese' medicinu u susjednoj državi.

Riješila završni ispit u bolnici, a onda rodila: 'Nisam željela da trudnoća uspori moje studiranje'

Objavljeno 19.12.2017.

Najodlučnija studentica za koju ste vjerojatno čuli. Završni je ispit riješila nekoliko trenutaka pred porod – u bolničkom krevetu s laptopom i knjigama na krevetu.

Pripreme nisu svima jednako dostupne: Siromašniji studenti imaju manje šanse za upis fakulteta

Objavljeno 19.12.2017.

Priprema za prijemne ispite ima svoju cijenu, ukoliko maturanti smatraju da im je potrebna. Samim time, oni slabijeg socio-ekonomskog statusa nalaze se u nepovoljnijem položaju ukoliko bi im priprema za prijemne ispite pomogla, a ne mogu si je priuštiti.

Ono kad ti predaje legenda: Odgovor profesora studentu pokazao da fakultet ne treba (baš uvijek) shvaćati ozbiljno

Objavljeno 13.12.2017.

Kad cijelom svijetu obznaniš svoju komunikaciju s profesorom, budi spreman na posljedice...

PRENOSITE KOLEGIJ u višu godinu? Istražili smo zašto morate pažljivo brojati koliko ćete puta izaći na ispit

Objavljeno 13.12.2017.

Rijetko koji student nikada nije prenio ispit nekog kolegija iz jedne godine u drugu, ali mnogi nisu informirani o tome što nakon toga slijedi. Naime, većina studenata nije informirana da će vjerojatno osim plaćanja ECTS bodova za preneseni kolegij morati nastaviti s polaganjem ispita od broja izlazaka gdje su stali i da se oni ne broje otpočetka.

Jer upisana ocjena je UVIJEK razlog za slavlje: Otkrivamo kako se zagrebački studenti počaste poslije teškog ispita

Objavljeno 27.11.2017.

Studenti najbolje znaju da se nakon učenja za težak ispit treba počastiti i naravno, govorimo o čašćenju samih sebe jer ono je ipak najslađe.

Otvorili nam svoje indekse: Zagrebački studenti nam pokazali 'najfriškiju' ocjenu koju su dobili

Objavljeno 23.11.2017.

Neke ispite na fakultetu prođemo kao od šale, a za neke moramo učiti mjesecima. Kaže se da ocjene na fakultetu nisu važne i da je 'dvojka nova petica', ali kada smo bacili oko na indekse zagrebačkih studenata vidjeli smo da se nemaju čega sramiti. Baš naprotiv, mogu se ponositi ocjenama iz ispita, osobito zadnjeg koji su polagali.

Tko nije pao ispit taj kao da nije studirao: 7 znakova koji pokazuju da si 'pravi' student

Objavljeno 25.10.2017.

Studentski dani su stresni, ali opet nekako laki naspram svega onoga što nas čeka nakon diplome. Kada vrtimo film i vratimo se u 'daleku' srednju školu kroz smijeh kažemo 'da onaj tko nije barem jednom dobio jedinicu nije ni išao u srednju'. Koji su događaji presudni za studiranje?

Vaše ocjene više nigdje nisu sigurne: Saznao da je pao na ispitu zbog objave na Twitteru

Objavljeno 23.10.2017.

Znate kako kažu da čak i zidovi imaju uši? Danas se čini da niti vožnja avionom ne može proći, a da netko ne okine par fotki ili napiše par redaka koji će postati viralni.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se