Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom ispiti

Mali trikovi čuda čine: savjeti za bolje učenje!

Objavljeno 09.01.2015.

Uspješno studiranje i kampanjsko učenje ne idu zajedno! Nauči organizirati vrijeme i poboljšaj metodu učenja.

Rasturite na ispitima – pijte zeleni čaj!

Objavljeno 12.06.2014.

Znanstvenici tvrde da zeleni čaj poboljšava nekoliko kognitivnih funkcija, posebno našu sposobnost radnog pamćenja. Nova saznanja takođe sugeriraju da bi se ovaj napitak mogao koristiti za liječenje demencije i drugih poremećaja.

Majstori eskivaže: tražili nekoga tko će ih udariti autom da izbjegnu ispite na faksu!

Objavljeno 12.05.2014.

Dva studenta sa Sveučilišta u Georgiji pokušali su se na vrlo maštovit način izvući iz polaganja završnih ispita!

Kako se pripremiti za ispitne rokove?

Objavljeno 14.01.2013.

Nakon božićnog i novogodišnjeg ludila, većina nas postane svjesna kako se opasno približavaju ispitni rokovi. Još početkom prosinca, činili su nam se miljama daleko, a čim je prošlo doba slavlja i čašćenja – shvatimo da je kraj zimskog semestra već tu i da nam ispitni rokovi već lagano doslovce vise nad glavama. No, bez panike. Ako sada kreneš s laganim zagrijavanjem za pravo učenje, vjerujemo da ćeš stići uspješno obaviti sve studentske ispitne obveze.

Zašto studenti padaju godinu – loše navike su najveći krivac

Objavljeno 03.01.2013.

Jedni se previše opuste i dok kažeš 'keks' godina je već na kraju, a ništa nije postignuto, drugi uče samo povremeno, kampanjski pa im se na ispitu sve pomiješa. Kako bilo, razloga za neuspjeh u studentskim klupama ima mnogo, a evo koji su najčešći. Također, mnogi će okriviti 'višu silu', a razlog je uglavnom u nama samima i našim lošim navikama.

Kad zatrese testofobija – kako se riješiti straha od testova?

Objavljeno 28.11.2012.

Strah od polaganja testova, još nazvana testofobija ponekad doslovno može pomutiti život. Neki studenti toliko su u panici da strah počinje vladati svime što čine – u odnosu s prijateljima, ljubavnim partnerom, roditeljima pa čak i načinom prehrane te režimom spavanja.

Evo zašto studenti padaju ispite! Jesi li i ti među njima?

Objavljeno 09.11.2012.

Svakom studentu se barem jedanput dogodilo da ode na ispit duboko se nadajući da će se, iako nije dao baš sve od sebe, baš ovaj put sve poklopiti - pitanja i sreća, a i zvijezde. Iako nisi baš veliki fan astrologije - na dan ispita pročitat ćeš čak i dnevni horoskop, rubrika 'uspjeh i posao'.

Hoće li nam ispite ocjenjivati u Indiji?

Objavljeno 12.04.2010.

Neka su američka sveučilišta skužila da im se više isplati outsourcing pismenih radova u Indiju, Singapur ili Maleziju gdje ih netko ocjenjuje nego da to rade, sačuvaj bože, profesori koji su održali kolegij...
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se