Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom istraživanje

Ako želiš pomoć muškarca – obuci štikle!

Objavljeno 24.11.2014.

Otprije je poznato da ženin izgled, počevši od figure do stila odijevanja, utječe na ponašanje muškarca prema nježnijem spolu, a nedavno su francuski znanstvenici ustanovili da će muškarci prije obratiti pozornost na ženu i brže joj priskočiti u pomoći ukoliko je u štiklama nego ako nosi cipele s ravnom potpeticom.

'Škakljiva' tema: 71% ispitanika priznalo da im je neugodno pregovarati o plaći

Objavljeno 12.11.2014.

Pregovori o plaći 'najškakljiviji' su dio razgovora za posao, stoga je portal MojPosao istražio kako se kandidati/zaposlenici osjećaju prilikom pregovora o plaći u anketi provedenoj na više od 300 ispitanika.

Etički skandal na Harvardu: snimali studente bez njihovog znanja

Objavljeno 10.11.2014.

Prestižno fakultet Harvard objavio je da je je tijekom proljeća ove godine potajno i na dnevnoj bazi fotografirao više od dvije tisuće studenata s ciljem praćenja sudjelovanja na predavanjima i pohađanja istih. Naravno da je čitav ‘eksperiment’ izazvao osuđivanje profesora i javnosti, a najglasnije su se ipak oglasili studenti.

Jutarnja, popodnevna i noćna: rad u smjenama poguban je za zdravlje

Objavljeno 05.11.2014.

Ako ste bili pobornik rada u smjenama i 'kliznog' radnog vremena, razmislite ponovo jer je novo istraživanje provedeno na 3.000 ljudi otkrilo da rad u rotirajućim smjenama ubrzano smanjuje funkcije mozga i uzrokuje zdravstvene probleme.

‘Bolje je biti u stranci nego nešto znati’: stav mladih prema politici

Objavljeno 31.10.2014.

Istraživanje “Potrebe, problemi i potencijali mladih u Hrvatskoj” provedeno je 2013. na uzorku od 2000 mladih u dobi od 15 do 29 godina, a neki od rezultata ovog istraživanja jako su interesantni.

'Stakleni labirint' i 'staklena litica': žene u menadžmentu u Hrvatskoj

Objavljeno 21.10.2014.

Za razliku od prijašnjih vremena kada se govorilo o »staklenom stropu« i »staklenom zidu« danas govorimo o labirintu. To je konceptualna metafora kojom se pokazuje da žene uspijevaju doći do najviših pozicija, ali se na njima teško održe.

90% poslodavaca spremno je ulagati u početnike: mlađi zaposlenici fleksibilniji i brži od starijih

Objavljeno 21.10.2014.

Tržište rada sve više zahtijeva više razine i drugačije kombinacije kompetencija i kvalifikacija, stoga je portal EduCentar istražio na više od 50 poslodavaca i 250 tražitelja posla kakva je trenutna usklađenost obrazovanja i tržišta rada.

Ovo svi milijunaši imaju zajedničko!

Objavljeno 20.10.2014.

Ako planirate diplomirati i postati milijunaši, provjerite pronalazite li se u ove četiri zajedničke točke koje dijele svi milijunaši koje je jedan autor obuhvatio svojim istraživanjemj. Od 700 ispitanih milijunaša, većina njih imala je ovih nekoliko dodirnih točaka.

Štednja u studentskim danima: istraživanje pokazalo koliko studenti šparaju

Objavljeno 15.10.2014.

Poticana stambena štednja ili otvorena štednja s malim uplatama najbolji su modeli ulaganja za nas - ocjenjuje 66% studenata koji su mogli odabrati ili sami predložiti štednju kakvu smatraju prikladnom za svoj standard i potrebe.

'Ubij me lagano': koliko vam cigareta skraćuje život?

Objavljeno 14.10.2014.

Jedna cigareta pušaču skraćuje život za 14 minuta, a redovito pušenje 20-ak cigareta na dan uzima 10 godina života, podaci su istraživanja objavljenog na stranici treatment4addiction.com.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se