Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom istraživanje

Kakav paradoks: godišnji odmor neće vas usrećiti!

Objavljeno 09.10.2014.

Koliko nas usrećuju praznici i godišnji odmori? Mogu li nas činiti sretnima još dugo vremena nakon što se vratimo u kolotečinu svakodnevnog života? Pa, po najnovijim sitraživanjima i ne baš…

Mozak uči i dok spavate!

Objavljeno 07.10.2014.

Mozak u čvrstom snu ‘motri’ i bilježi sve što se događa u okolini. Na podražaje izvana može odgovoriti bez da vas probudi, pokazalo je novo istraživanje. Na primjer, čak i dok drijemate, vaš mozak može ispravno svrstavati riječi u odgovarajuće kategorije.

Zabrinjavajući rezultati ankete – čak 72% studenata ispaštalo zbog nekorektnog ponašanja profesora!

Objavljeno 30.09.2014.

Anketa koju smo proveli na portalu MojFaks pokazala je da se alarmantno velik postotak studenata susreo s nekorektnim ponašanjem profesora na fakultetima, a jednako velik broj ispitanika skeptičan je po pitanju sankcioniranja samovolje profesora.

Okidači za loše raspoloženje: što žene dovodi do ludila

Objavljeno 25.09.2014.

Financijske brige, kilogrami i partner koji ne sluša – najveći su okidači lošeg raspoloženja kod žena, utvrdila je studija britanske kompanije “Healthspan”. Upravo zbog toga pripadnice ljepšeg spola svake godine provedu 10 dana loše raspoložene.

‘Muški’ i ‘ženski’ fakulteti: predrasude o djevojkama s tehničkih fakulteta

Objavljeno 25.09.2014.

Od ukupnog broja studenata Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku samo je 10% djevojaka, dok ih na Građevinskom fakultetu ima 25%. Dokaz je to da na tehničkim fakultetima studira premalo djevojaka te da su neki poslovi iz tehničke struke još uvijek rezervirani pretežito za muškarce.

Kao stari kroasan: nakon 22. godine djevojke sve manje privlačne

Objavljeno 18.09.2014.

Ukratko, postoji novo istraživanje, objavljenu u jednoj knjizi, koje kaže da je svaka djevojka nakon 22. godine starosti – poput jučerašnjeg kroasana, prošlotjednog bijelog kruha, hladne kave…jednostavno, sa svakom novom godinom u kalendaru života, žene su sve manje privlačne muškarcima.

Štipkanje i buljenje u klubovima – ‘bajni’ noćni život studentica

Objavljeno 16.09.2014.

Četvrtima djevojaka požalila se na seksualno zlostavljanje koje postaje sve učestalije prilikom izlazaka, a trećina djevojaka požalila se na neželjenu pažnju (čitaj: buljenje i štipkanje) pijanih pervertita.

Plodan ili zgodan: lijepo lice studenta otkriva slabiju kvalitetu njegovih ‘plivača’

Objavljeno 10.09.2014.

Lijepo lice jednako loša sperma – tako barem tvrdi grupa međunarodnih znanstvenika koja je uporedila kvalitetu sperme i fizičku privlačnost pedesetak studenata kako bi saznala biraju li žene partnera motivirane njegovom plodnošću...

Mladi bježe u inozemstvo: nakon 'normalnih' zemalja Hrvatska je manje privlačna

Objavljeno 25.07.2014.

Posljednjih godina sve je veći broj onih koji se posao odlučuju potražiti u inozemstvu. Nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju broj onih koji se odvažuju na takav pothvat, posebice mladih i visokoobrazovanih, dodatno je povećan. Tako je u prošloj godini zabilježeno najveće iseljavanje Hrvata otkako je samostalne i nezavisne Republike Hrvatske. Toliko ih, prema službenim brojkama, iz Hrvatske nije bježalo ni u ratnim godinama.

Istraživanje o javnim i privatnim fakultetima: studenti otkrili čije su ocjene bolje, a zadovoljstvo veće!

Objavljeno 10.07.2014.

Mnogi studenti dijele mišljenje da su privatni fakulteti manje zahtjevni te da njihove diplome manje vrijede. Ima li istine u navedenim predrasudama te kakav je omjer kvalitete javnih fakulteta i privatnih studija, istražio je portal EduCentar na više od 400 studenata.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se