Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom karijera

Ipak nije 'đačko doba': Koje su najbolje godine u životu?

Objavljeno 09.03.2016.

Svako vrijeme nosi svoje, a iz toga možemo zaključiti da su pojedine godine bolje za zabavu, druge za samopouzdanje, a treće za karijeru. Koje su, dakle, najbolje godine u životu?

7 znanstveno dokazanih trikova za sretniji život i uspješniju karijeru

Objavljeno 03.03.2016.

Kako zapravo definirati uspjeh? Možemo reći da ste uspješniji, što ste dalje na Maslowljevoj piramidi. Kad stignete do vrha - ispunili ste svoj potencijal.

Budućnost na dlanu: tvoj idealni posao zapisan je u otiscima prstiju

Objavljeno 29.02.2016.

Ruski znanstvenici tvrde da su gatare i razne čitačice sudbine iz dlana ruke bile donekle u pravu kad su ondje tražile znakove koji mogu nam pomoći otkriti budućnost.

Ove 4 vještine zajedničke su svim uspješnim poslovnim ljudima

Objavljeno 02.02.2016.

Postoje dva tipa ljudi na ovom svijetu: oni s visokim IQ-om i oni s visokim EQ-om. Uvijek slušamo o nevjerojatnim postignućima onih s visokim IQ-om (Albert Einstein, Steve Jobs i Elon Musk), ali što s onima koji 'igraju za drugu momčad'?

Najtraženija zanimanja u Hrvatskoj u 2015. - evo tko je sve našao posao

Objavljeno 06.01.2016.

Najposjećeniji domaći oglasnik za poslove MojPosao, objavio je godišnje istraživanje s najtraženijim zanimanjima u Hrvatskoj, a rezultati si i više nego zanimljivi.

A mislili su da neće uspjeti u životu: kako danas žive studenti koji su skupljali trojke

Objavljeno 27.10.2015.

Trojka nije loša ocjena, ali je tako nekako – u sredini! Četvorke i petice pripadaju ambicioznijima, dvojke onima kojima nije stalo, a trojka je taman dovoljno da se provučeš kroz iglene uši, riješiš ispit i upišeš ocjenu koje te nije pretjerano sram.

Ostavila karijeru uspješne novinarke i otišla na Karibe prodavati sladoled

Objavljeno 05.05.2015.

Uspješna 35-godišnja novinarka, koja je diplomirala na Yale-u, odlučila je okrenuti svoj život iz temelja: napustila je dobro plaćen posao i grad u kojem je odrasla da bi živjela na Karibima i radila ono što ju opušta.

Ne nadaj se povišici: zanimanja u kojima plaća najsporije raste

Objavljeno 24.11.2014.

Kad mladi razmišljaju o studiju i diplomi, najčešće se moraju zamisliti nad sljedećim stvarima: što vole raditi, što žele raditi, u kojim se poslovima vide, ali i koji je potencijal svake pojedine profesije ili struke.

Izvrsna prilika studentima da pronađu stručnu praksu i posao – drugi Dan karijera!

Objavljeno 09.04.2014.

Dan karijera sastavni je i obvezni dio nastave za studente američkoga koledža RIT Croatia. Cilj je omogućiti izravnu komunikaciju gospodarstvenika i studenata za izgradnju mreže poslovnih kontakata, održavanje intervjua, pronalazak stručne prakse, sezonskih poslova, pa čak i stalnog zaposlenja.

Gdje su najkorumpiraniji menadžeri? I gdje je Hrvatska na ljestvici?

Objavljeno 14.01.2014.

Korupcija i mito u europskom gospodarstvu očito su uobičajena praksa, pokazala je recentna studija konzultantske tvrtke Ernst & Young. Visokih 39% ispitanika od ukupno obrađenih 3500 pravnih stručnjaka i menadžera tvrde da su svjedočili korupciji u svojim zemljama i to na dnevnoj bazi.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se