Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom kina

Preko 500 tisuća novih radnih mjesta: Ako želite posao odmah nakon faksa razmislite o školovanju u ovoj branši

Objavljeno 30.08.2018.

Prije nego smo krenuli putem svoje akademske karijere razmišljali smo i o tržištu rada te o tome koliko je naše buduće zanimanje traženo. No, tržište rada mijenja se iz godine u godinu pa se više ne može toliko predvidjeti hoće li neko deficitarno zanimanje izaći iz te 'kategorije', ali prognoze mogu pokazati i što će biti jako traženo. U slučaju da niste sigurni jeste li na pravoj branši, možda biste trebali razmisliti o školovanju za pilota.

Brucoško putovanje za pamćenje: Tata prošao 26 država i 30 tisuća kilometara da kćer odveze na fakultet

Objavljeno 27.09.2017.

Znate one situacije kada vam roditelji nešto obećaju i onda to na kraju ne ispune? Ovo nije slučaj s tatom iz Kine koji je svojoj kćeri obećao da će ju osobno odvesti na fakultet ako upadne na Sveučilište Seattle u SAD-u što je mladoj brucošici pošlo za rukom.

Karijera na društvenim mrežama: Odsad možete studirati kako da postanete viralni na internetu

Objavljeno 29.06.2017.

Rasprave o 'korisnim' i 'beskorisnim' diplomama nikada nisu bile življe. Forbes kao najbeskorisnije diplome navodi antroplogiju, arheologiju i filozofiju, a neka istraživanja ovu pak 'laskavu' titulu dodjeljuju psihologiji i povijesti. Zbog toga u Kini idu u korak s vremenom i studentima nude sasvim drugačiji studij...

'Šatori ljubavi' na fakultetima u ovoj zemlji nisu ono što mislite

Objavljeno 02.11.2016.

Kineski fakulteti za sve brucoše uveli su jedinstvenu i pomalo neobičnu praksu olakšavanja šoka prelaska iz obiteljskog doma na fakultet.

Baš prije upisa: raskrinkano 400 lažnih fakulteta

Objavljeno 28.06.2016.

Zamislite da sanjate o tome da upadnete na neki fakultet, a onda saznate da je – lažnjak?

Bespilotne letjelice: Novo oružje protiv prepisivanja na ispitima

Objavljeno 09.06.2015.

High-tech tihi i diskretni dronovi postali su novo oružje u borbi protiv prepisivanja na prijemnim ispitima u Kini. Devet milijuna budućih studenata u Kini pisat će ispit pod budnim 'okom' bespilotnih letjelica.

Desert na početku obroka – trik za mršavljenje!

Objavljeno 09.12.2014.

Sljedeći put u menzi prvo pojedite ledeni vjetar ili kokos kocku, a tek se onda bacite na pizzu ili tjesteninu s grahom. Stručnjaci tvrde da je to pun do vitkije linije.

Video: Student 100 dana plesao po Kini (i učio mandarinski)

Objavljeno 16.01.2014.

Student s Dartmoutha, Jake Gaba, snimao se kako pleše po cijeloj Kini dok je boravio u toj zemlji i učio mandarinski jezik tokom zimskog semestra ove akademske godine. Neki fotografiraju svoje uspomene pa ih dijele putem Tumblra, Facebooka i Instagrama, a ovaj student – pleše (i to poprilično dobro, ako smijemo dodati).

Što je danas Harvard to je sutra Peking

Objavljeno 04.11.2010.

Kina će za desetak godina imati najprestižnije Sveučilište na svijetu. Već danas sveučilite u Pekingu ima studentske kampuse opremljene sa luksuznim kupaonicama za svaku sobu i flat screen televizorima...

Kineskim studenticama seks je poslovna prilika

Objavljeno 03.11.2010.

Kako se polako raspada tradicionalan sustav vrijednosti u Kini, tako i poletne studentice sve više shvaćaju kako studiranje ima višestruke prednosti. Recimo, radiš za studentskog svodnika koji je podvodi novopečenim bogatašima...
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se