Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom kolegij

Treba li nam znojenje u dvoranama? Studenti iskreno poručili što misle o tjelesnom na faksu

Objavljeno 11.04.2018.

Tjelesni je jedan od onih predmeta: ili ga voliš ili ga ne podnosiš - nema tu zlatne sredine. Premda nam se mišljenje o tjelesnom može promijeniti pa nam se više sviđa na fakultetu nego u srednjoj školi, čini se da studenti ipak ne gaje simpatije prema kolegiju koji promiče fizičku aktivnost kao preduvjet zdravog života.

Ono kad ispit odgađaš 7 godina: Studenti otkrili koji je NAJTEŽI KOLEGIJ na njihovom fakultetu

Objavljeno 26.01.2018.

Na svakom fakultetu postoji taj jedan najteži kolegij i ispit od kojega strepe mnogi. Zbog toga ga, ako je moguće, studenti ostavljaju za kraj, a neki čak 'vuku' godinama. Štoviše, najteži kolegij na fakultetu može doprinijeti nastanku 'vječnih studenata'.

Robot bez problema prošao kolegij na fakultetu i imao prezentaciju sa studentom

Objavljeno 28.12.2017.

Čini se da je zaista tanka linija između čovjeka i 'stroja' baš kao u seriji 'Westworld' ili u filmu 'Ex Machina'. Naime, robot imena Bina48, prošao je kolegij na fakultetu s odličnim uspjehom, a koliko je tehnologija napredovala pokazuje i to što je za kraj održao i zajedničku prezentaciju s pravim studentom.

PRENOSITE KOLEGIJ u višu godinu? Istražili smo zašto morate pažljivo brojati koliko ćete puta izaći na ispit

Objavljeno 13.12.2017.

Rijetko koji student nikada nije prenio ispit nekog kolegija iz jedne godine u drugu, ali mnogi nisu informirani o tome što nakon toga slijedi. Naime, većina studenata nije informirana da će vjerojatno osim plaćanja ECTS bodova za preneseni kolegij morati nastaviti s polaganjem ispita od broja izlazaka gdje su stali i da se oni ne broje otpočetka.

Nisu samo za 'teganje' i smijanje: Kolegiji o memovima uskoro na poznatom fakultetu

Objavljeno 02.11.2017.

Čini li se i vama da se komunikacija na društvenim mrežama pretvorila u označavanje osoba pod smiješnim sličicama? Teško je odoljeti kad naiđemo na nešto komično što nas podsjeti na kolegu, prijatelja ili člana obitelji, no čini se da se u memovima krije još mnogo toga...

Izborni kolegij koji je podigao prašinu: Pitali smo studente FER-a što su naučili na predavanjima iz Biblijske teologije

Objavljeno 05.09.2017.

Već 21 godinu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu postoje izborni kolegiji 'Biblijske teologije 1' i 'Biblijske teologije 2'. Unatrag nekoliko dana se na društvenim mrežama i na pojedinim portalima pojavila rasprava o tome zašto se na FER-u izučava Biblija te zašto je to budućim inženjerima potrebno, a mi smo provjerili što na to kažu oni koji su kolegij odslušali.

Upiši i bankrotiraj: Zašto zagrebačka Ekonomija naplaćuje kolegije na engleskom jeziku?

Objavljeno 13.03.2017.

Na državnim fakultetima u Hrvatskoj nude se i kolegiji na engleskom jeziku koje studenti mogu besplatno slušati, ali to nije slučaj i s Ekonomijom u Zagrebu. Te kolegije ne financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja pa studenti moraju plaćati za slušanje istih.

Prijavi se već danas: Oxford po prvi puta ponudio online kolegij

Objavljeno 16.11.2016.

Jedno od najboljih svjetskih sveučilišta pridružilo se brojnim drugim fakultetima koji nude otvorene online kolegije (MOOC-ove) dostupne svima s internetskom vezom.

Trebaju li studenti sudjelovati u osmišljavanju kolegija i studijskih programa?

Objavljeno 03.03.2016.

Na Bryn Mawr koledžu u Pennsylvaniji na predavanjima ne sudjeluju samo studenti i predavači nego i 'studentski konzultanti' koji su u predavaonicama kako bi promatrali i ocijenili koncept kolegija i uspješnost izvedbe svakog predavača.

Kolegij o vampirima: dodatni bodovi za ubijanje

Objavljeno 30.10.2015.

Prošli su oni dani kad su kolegiji naziva Istraživanje šekspirijanske poetike bili vrhunac zanimljivosti na fakultetima. Danas je u modi – nadnaravno!
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se