Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom kvote

Dekan poznatog fakulteta 'opleo' po HZZ-u: 'Kako možemo znati tko će se za 5 godina najlakše zapošljavati?'

Objavljeno prije 6 dana

Svake godine Hrvatski zavod za zapošljavanje objavi Preporuke za upisnu politiku i politiku stipendiranja. Njihova analiza im služi za preporuke o tome koja su zanimanja tražena na tržištu rada, odnosno, na kojim studijima valja smanjiti upisne kvote, a na kojima ih povećati. Međutim, ne slažu se svi s HZZ-om.

Poželjni i nepoželjni studiji po hrvatskim gradovima: Evo kojih nam studenata treba više, a kojih manje

Objavljeno 08.01.2018.

Hrvatski zavod za zapošljavanje svake godine objavi Preporuke za upisnu politiku i politiku stipendiranja. To znači da su napravili analizu koja pokazuje za koje sveučilišne i stručne studije treba povećati upisnu kvotu, a za koje kvotu valja smanjiti.

Više od 12 tisuća novih brucoša: Provjerite koliko je mjesta na zagrebačkim fakultetima ove godine

Objavljeno 11.05.2017.

Povećanje ili smanjenje upisnih kvota trebalo bi pratiti kretanja na tržištu rada pa se tako, ovisno o vrsti fakulteta, iz godine u godinu smanjivati ili povećavati. I ove godine društvene znanosti upisuju puno studenata, a svoje upisne kvote ograničili su na njih 4680.

Posao ili 'burza'? Evo koje su diplome poželjne, a koje su 'višak' u 2017. godini

Objavljeno 02.01.2017.

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je dokument u kojemu sugeriraju kako bi se trebale mijenjati uspine kvote na fakultetima u Hrvatskoj, ali i u srednjim školama.

Alarmanta statistika: 50% apsolvenata medicine spremno je iseliti iz Hrvatske

Objavljeno 19.05.2016.

U Hrvatskoj trenutačno nedostaje između 3500 i 4000 liječnika specijalista, a u idućih šest godina u mirovinu će ih otići 1700. Istodobno će u sustav ući novih 3000 liječnika.

Saznali smo sve o upisima na 1. godinu faksa - evo koliko će studenata upisati fakultete u Zagrebu iduće godine

Objavljeno 13.05.2016.

Danas je objavljeno baš sve što budući studenti trebaju znati o upisima na I. godinu faksa, a saznali smo i koliko će studenata upisivati pojedini fakulteti...

Uvećana upisna kvota: ove jeseni u Zagrebu će studirati 207 brucoša više

Objavljeno 01.04.2016.

Na temelju odluke Senata, na Sveučilištu u Zagrebu osigurana je kvota od 12 664 mjesta za upis studenata u I. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija u ak. God. 2016./2017.

Po ulaganjima u visoko obrazovanje i znanost smo na dnu Europe

Objavljeno 24.09.2015.

Visoko obrazovanje u zadnje je vrijeme na meti kritike raznih stručnjaka. O problemima u visokom školstvu i znanosti upoznat je svaki student i zaposlenik fakulteta, ali i šira javnost, no unatoč prokazivanju problematičnih situacija i odluka, kao da se malo toga mijenja da bi se stvari pokrenule nabolje.

Objavljen Natječaj za upis u prvu godinu diplomskih studija

Objavljeno 28.07.2015.

Sveučilište u Zagrebu u petak je objavilo Natječaj za upis studenata u I. godinu diplomskih studija.

Otvoren novi studij energetike u Šibeniku

Objavljeno 03.03.2015.

Svim maturantima (a i ostalim korisnicima sustava Postani student) od sredine veljače dostupan je novi studij energetike u Šibeniku.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se