Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom molbe

Doviđenja referada: Na popularnom zagrebačkom fakultetu omogućeno online podnošenje molbi i zahtjeva

Objavljeno 15.04.2019.

Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu sada mogu molbe, zahtjeve i upite podnositi elektroničkim putem. To znači da pred referadom više neće biti čekanja na spomenute 'papire'.

'Bye bye' papirnatom izdanju: Ovaj zagrebački fakultet uveo je e-zamolbe

Objavljeno 11.01.2019.

Nekoliko fakulteta u Hrvatskoj odlučilo je 'živjeti' u skladu s 21. stoljećem pa su primjerice fizičke verzije indeksa odbacili pa uveli e-indekse. Studenti tako nikada više neće zaboraviti ponijeti indeks na ispit i neće morati čekati pred kabinetom za upis ocjene, a između ostalog, ne moraju ga više niti plaćati. Rijetko koje je visoko učilište uvelo i e-zamolbe, ali ne i Zdravstveno veleučilište u Zagrebu jer oni su rekli 'bye bye' papirnatom izdanju zamolbi.

Sveučilište podržalo studente: Je li odzvonilo naplaćivanju dokumenata na faksu?

Objavljeno 02.05.2018.

U travnju je studentska pravobraniteljica Sveučilišta u Zagrebu, Barbara Šimić, zamolila zagrebačke studente da joj pošalju informacije o tome koliko im fakultet naplaćuje dokumente. Riječ je o tome da studenti moraju plaćati molbe, prijepis ocjena i druge sliče dokumente i dopisuje i to u rasponu od 30 do 40 kuna, a time fakulteti zapravo krše zakon.

Naplaćivanje molbi na fakultetima je kršenje zakona: Uključi se u akciju 'Stop naplati dokumenata'

Objavljeno 10.04.2018.

Studenti koji su morali pisati molbu, žalbu ili su samo trebali prijepis ocjene, morali su za taj komad papira platiti između 30 do 100 kuna na nekim fakultetima. Naplaćivanje spomenutih dokumenata 'nažuljalo je' zagrebačke studente pa su o tome obavijestili pravobraniteljicu Sveučilišta.

Njeno znanje nitko ne treba: Završila tri zagrebačka fakulteta, a dobila samo 30 odbijenica

Objavljeno 17.05.2017.

Ives Vodanović Lukić je 30-godišnjakinja koja je završila četiri fakulteta te je do sada skupila 30 odbijenica. Za nju u Hrvatskoj očito posla nema.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se