Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom nezaposlenost

U kojim županijama mladi Hrvati imaju najveće šanse pronaći posao?

Objavljeno 13.05.2014.

U sklopu projekta Hrstat napravljena je interaktivna vizualizacija nezaposlenosti i neto plaća po općinama i gradovima Hrvatske te analiza trendova promjena broja nezaposlenih i niz usporedbi nezaposlenosti i plaća s obrazovanjem.

Hrvatska treća po nezaposlenosti mladih u Europi – je li 'bildanje' CV-a pomoću volontiranja rješenje?

Objavljeno 10.03.2014.

Ispred nas samo su Španjolska i Grčka, koliko se “ispred” uopće u ovakvim statistikama može biti.
Jedna od glavnih prepreka u traženju posla je nedostatak radnog iskustva. Sve više mladih zato traži način da poboljša CV, a jedno od rješenja je volontiranje, prenosi Al Jazeera Balkans.

Sajam sezonskih poslova – pronađite savršen sezonski posao!

Objavljeno 07.05.2012.

Udruga Zagreb za mene(Zagreb4me)organizira Cro Summer Job –Sajam sezonskih poslova 2012 od 9. do 12. svibnja, u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom i Sajmom turizma CroTour 2012. Potporu projektu daje portal MojPosao.net.

Studentice i studenti poručuju Mrsiću: Ne izrabljujte nas!

Objavljeno 25.04.2012.

'S jednim se ipak slažemo s vama, ministre – rad kakav vi predlažete nije volontiranje. Koncept koji vi predlažete najtočnije je nazvati rad bez zasnivanja radnog odnosa – mi dodajemo još i potplaćeni, izrabljivački, ponižavajući rad', poručile su studentice i studenti Mrsiću.

SAD: više od polovice diplomaca nezaposleno ili radi drugi posao

Objavljeno 24.04.2012.

Kada slušamo o studentima i diplomama u Lijepoj našoj, čini nam se kao da je naš slučaj jedinstven, no ni na bogatom zapadu slika nije nimalo ljepša. Naime, istraživanje je pokazalo da čak 53 posto onih koji su završili fakultet u SAD-u nema posao ili radi posao za koji im nije potrebna diploma. Možda će ovo nekome biti utjeha, ali svakako se postavlja pitanje – što se to događa s obrazovanjem i sustavom općenito?

MojPosao Job College - profesionalci pomažu mladima

Objavljeno 14.03.2012.

Vodeći portal za zapošljavanje u Hrvatskoj - MojPosao te SELECTIO i Institut za razvoj tržišta rada provode projekt "MojPosao Job College" koji ima za cilj povećati zapošljivost mladih osoba s područja županija s najvećim stopama nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj (Osječko-baranjska, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska županija).

Nezaposlenost mladih vodeći problem na tržištu rada

Objavljeno 02.06.2011.

Veliki broj nezaposlenih mladih ljudi, čiji udio među ukupno nezaposlenima iznosi oko 18 posto, jedan je od najvećih problema na tržištu rada u Hrvatskoj, istaknuto je danas na konferenciji o projektu "Mladi na tržištu rada" kojeg financira Europska unija.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se