Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom obitelj

Nude više od 185 tisuća kuna: Kraljevska obitelj traži diplomca za posao – provjerite imate li šanse

Objavljeno 22.01.2018.

Oni koji traže svoj prvi posao prije samog starta trebali bi guglati 'poslovi u sklopu kraljevske obitelji' jer Britanci plave krvi ponekad znaju zapošljavati u Buckinghamskoj palači. Baš je sada došlo to vrijeme jer je kraljevska obitelj u potrazi za osobom koja će raditi za njih, a prednost imaju oni koji su tek izašli s fakulteta.

Probili led i postigli ono što roditelji nisu: Priče domaćih studenata koji su prvi u obitelji upisali fakultet

Objavljeno 04.01.2018.

Izraz 'first generation college student' odnosi se na osobu koja je prvi student u svojoj obitelji, odnosno, riječ je o studentima čiji roditelji nisu išli na fakultet pa čak ni šira rodbina te će oni biti prvi s diplomom u obitelji.

Studenti socijalnog rada u Orašju u velikim problemima zbog propusta Ministarstva za mlade

Objavljeno 13.02.2017.

Žale se da imaju problema pri zapošljavanju u Hrvatskoj, a odnedavno i pri stručnom osposobljavanju, i to studenti koji su već nostrificirali diplome pri hrvatskoj agenciji ENIC/NARIC:

'Kol'ko još ispita do kraja?': Tragična obiteljska pitanja zbog kojih će ti prisjesti božićni ručak

Objavljeno 22.12.2016.

Svatko među rodbinom ima barem jednu osobu koja zabada nos tamo gdje joj nije mjesto, barem jednog ultra glasnog i prepametnog rođaka, uspješnu rođakinju koja je završila tri faksa i svima treba biti uzor pa se pitamo: kako se nositi sa tim silnim ručkovima?

Brucoš prvi put u životu nije došao kući za praznike: obitelj ga 'pokopala'

Objavljeno 08.12.2016.

Brucošima nije lako: nakon upisa na fakultet ponekad se dogodi da praznike koje su dotad uvijek provodili u krugu obitelji, provedu u studentskom domu.

'Svijet je tvoj': Studentica napisala pismo kćeri koju nema

Objavljeno 10.11.2016.

Studentica Sveučilišta Simpson, Sydney Davis, napisala je pismo imaginarnoj kćeri o tome kako bi je odgajala, kad bi bila njena majka.

Prva diploma u obitelji: što kad na studij dolaziš iz familije bez 'akademskog pedigrea'?

Objavljeno 16.09.2016.

Odlazak na studij velik je zalogaj za svaku mladu osobu, a to vrijedi još i više za one među nama koji su prvi u obitelji dovoljno privilegirani da upišu fakultet. U tom slučaju, možda ćete osjećati snažniji pritisak od ostalih.

Umjesto tri klika - tri dana: e-Karton studentima ne olakšava prebacivanje od jednog do drugog liječnika

Objavljeno 05.09.2016.

Početkom rujna u probni rad je krenuo e-Karton, novi sustav koji bi trebao poboljšati zdravstvenu zaštitu i zamijeniti klasične, papirnate kartone. No, način na koji će studenti prebacivati svoj karton od jednog do drugog liječnika ostaje u potpunosti isti.

Obrazovanje nije jeftino: Mladi na studiranje godišnje potroše 30 tisuća kuna

Objavljeno 11.04.2016.

Izvješće istraživanja EUROSTUDENT V donosi detaljne podatke o financijskim aspektima studiranja: ukupni semestralni troškovi studiranja po studentu u Hrvatskoj iznose u prosjeku 15.417 kn, odnosno 30.834 kn godišnje.

Vjerujte starijima: ovo su stvari zbog kojih ćete žaliti ako ih ne napravite u mladosti

Objavljeno 16.03.2016.

Ako ne putuješ sada, bit će ti žao kasnije u životu...
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se