Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom pivo

Vještina za CV: Ovaj student je profesionalac u ispijanju piva kroz nos, a koja je vaša specijalnost?

Objavljeno 05.10.2018.

U moru beskorisnih 'vještina' uvijek se nađe netko tko je ekspert za nešto skroz beskorisno pa možda čak i glupo. Tako je jedan student iz SAD-a apsolutni maher u ispijanju piva kroz nos. Dok to radi, ispušta čudne zvukove i očito je jako ponosan na to, toliko da bi svoj 'skill' trebao staviti u životopis.

Kolegij nakon kojeg otvarate pivovaru - čak i ako niste planirali: Na predavanjima o craft pivu uvijek se traži mjesto više

Objavljeno 18.05.2018.

Industrijske pive još uvijek su u 'modi', ali 'craft' pivarska scena mogla bi zasjesti na tron najtraženijih piva. U Hrvatskoj je craft scena poprilično bogata s obzirom na veličinu naše države, a čini se da će uskoro ovakav način proizvodnje piva ući i u studijske programe na fakultetima. Oni brži već su to odradili!

Hmelj za četvorke: Na ovom našem fakultetu studenti za 55 ECTS bodova i vrlo dobar prosjek dobiju pivo (i još ponešto)

Objavljeno 23.04.2018.

Nagradi dekana mogu se nadati izvrsni studenti, ali na jednom domaćem fakultetu i vrlo dobri studenti bivaju nagrađeni. Njihova nagrada je pivo, sir te posebna diploma. To dobro znaju studenti karlovačkog Veleučilišta jer upravo su oni ti koji uživaju u spomenutim proizvodima na račun 55 ECTS bodova i četvorke na kraju semestra.

NAJBOLJA MENZA? Pivo i pizza – najbolja kombinacija: Pogledajte hit ponudu jednog domaćeg studentskog restorana

Objavljeno 24.11.2017.

Na Facebooku je osvanula fotografija iz varaždinske menze na kojoj se vidi reklama za jednu neobičnu, ali zasigurno najpopularniju kombinaciju hrane i pića...

Prvi spojio espresso i pivo: Student Luka kuha najbolju kavu u Hrvatskoj

Objavljeno 27.10.2017.

Kultura ispijanja kave odavno se ukorijenila u hrvatsku tradiciju, a druženje uz kavu koje traje kraće od tri sata zvuči kao kratak susret. Na nedavno održanom natjecanju barista pobijedio je student Luka Panović. Osim što zna tajnu savršenog cappuccina ili macchiata, on je svojom inovativnom kavom osvojio ljude. Radi se o spoju piva i espressa.

Velik korak za čovječanstvo: Studenti će pivo proizvoditi na Mjesecu

Objavljeno 08.02.2017.

Noću, kada svoj pogled usmjerimo prema nebu vidimo mjesec, ali neki studenti ondje vide idealnu priliku za vlastitu pivovaru.

Novost za studentice: Do kraja godine besplatno se cijepi protiv infekcije HPV-om

Objavljeno 02.12.2016.

Infekcija humanim papiloma virusom je najčešća virusna spolno prenosiva infekcija. Vjerojatnost zaraze tijekom života je, zbog proširenosti virusa u populaciji, vrlo velika.

Ako prođem-pijem, ako padnem-pijem: kako studenti konzumiraju pivo

Objavljeno 09.05.2016.

Vjerojatno mislite da znate apsolutno sve o pivu i načinu njegovog ispijanja. No, jeste li znali da je ono jedno od najčešće konzumiranih pića u svijetu, te da su prvo pivo radile i pile žene?

Studenti piju sve manje: otkriveno i zašto

Objavljeno 29.02.2016.

Čini se da studiranje ipak nije samo jedna višegodišnja igra Drinkopolyja ili Boce istine... Tko bi rekao da studenti piju sve manje i manje?
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se