Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom porez

Jednim klikom provjeri iznos koji si zaradio na ugovor: Omiljena aplikacija studenata koji strahuju od poreza spremna za korištenje

Objavljeno 21.11.2017.

Nakon nekoliko mjeseci razvoja i jednako toliko sastanaka, Sumirra je ponovno dostupna za korištenje!

Studenti u panici: 'Prekoračila sam limit od 15000 kuna, a nisam primijetila na vrijeme...' Evo KAKO IZBJEĆI ovaj scenarij!

Objavljeno 14.09.2017.

Stigao je rujan, a s njime i zabrinuti studenti koji su zaboravili pripaziti na svoju zaradu preko student servisa, odnosno, na neoporezivi limit u iznosu od 15 000 kuna ako su još uvijek prijavljeni na poreznu karticu jednog od roditelja. Što kad prekasno primijetite da ste zaradili previše?

Roditelji izvrsnih studenata strahuju od poreza: Vraćaju nagrade i stipendije vlastite djece

Objavljeno 14.08.2017.

Iz godine u godinu sve je veći broj različitih stipendija za studente, a istovremeno roditelji uspješnih i stipendiranih studenata koji su dobili određenu svotu novca za uspjeh ili školovanje, moraju taj novac i vratiti.

Više ne morate brinuti zbog poreza: Studenti napravili aplikaciju koja provjerava koliko ste zaradili preko SC-a

Objavljeno 24.07.2017.

Priča oko oporezivanja studentske zarade bila je top tema prošle, ali i ove godine. Studenti su s razlogom 'poludjeli' na pokušaj Ministarstva financija da se porezni razredi razdijele i smanje. Iako je cijela priča ipak dobila sretni završetak, činjenica je da radni studenti ne žele brinuti o porezima, a sada to više ne moraju.

Uči se i nakon predavanja: Ljetna porezna akademija privukla studente iz Hrvatske, BiH i Austrije

Objavljeno 14.07.2017.

Prva akademija okupila je brojne domaće i strane stručnjake koji su na zanimljiv i praktičan način studentima prenijeli dodatna znanja iz područja poreza.

Lova ipak ne odlazi samo u dim: Novcem od poreza na marihuanu stipendiraju studente

Objavljeno 25.04.2017.

U američkoj državi Colorado ekonomija je procvjetala nakon legalizacije marihuane. Ono što su dobili od legalizacije je velika suma novca od poreza, a ono što država planira napraviti jest – potrošiti ga na studentske stipendije.

Konačno službeno: Studenti su oslobođeni poreza ako zarađuju do 60 600 kuna godišnje

Objavljeno 07.02.2017.

Iz Ministarstva financija napokon je došao Pravilnik o porezu na dohodak kojeg su studenti čekali već neko vrijeme.

Dobre vijesti za studente: neoporezivi limit raste s 15 na 60 tisuća kuna

Objavljeno 13.01.2017.

Studenti su bili jako nezadovoljni čim je izašao izmijenjeni Pravilnik o porezu na dohodak koji predviđa oporezivanje zarade koju studenti na godišnjoj razini uprihoduju, a koja je veća od 15 tisuća kuna, a prema riječima ministra Marića, došlo je do greške u komunikaciji.

Studenti nezadovoljni: Je li i Studentski zbor kriv što će studenti plaćati veći porez?

Objavljeno 09.01.2017.

Od prošlog tjedna studenti su uznemireni i nezadovoljni zbog novih izmjena Pravilnika o porezu na dohodak koji predviđa oporezivanje zarade koju studenti godišnje uprihoduju, a koja je veća od 15 tisuća kuna. Osim što su zbog ovoga vrlo bijesni na Vladu, ljuti su i na Studentski zbor.

Savjetnica RRiF-a: 'Ako student zarađuje više od 5.050 kn, treba ga oporezivati'

Objavljeno 09.01.2017.

Koliko studenata zarađuje više od 5 tisuća kuna mjesečno i jesu li ispravne usporedbe između neoporezivih 60.600 i 81.200 kuna?
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se