Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom posao

Eurofound potvrdio: mladi u cijeloj Europi sve kasnije napuštaju roditeljsko gnijezdo!

Objavljeno 08.04.2014.

Novo istraživanje Eurofounda pokazalo je da se broj mladih koji žive s roditeljima od 2007. povećao za otprilike 4%, što je direktan rezultat utjecaja ekonomske krize koja se posljednjih godina osjeća u cijelome svijetu.

One su napustile Hrvatsku i ne planiraju se vratiti!

Objavljeno 04.04.2014.

Mnogo mladih, u nedostatku posla, odlučuje potražiti svoje mjesto pod suncem izvan granica lijepe naše. To su učinile i ove djevojke. A kako se snalaze vani?

Većina hrvatskih studenata radi za vrijeme studija, ali se osjećaju potplaćenima

Objavljeno 30.03.2014.

Potaknuti nedavnim odlukama o privremenom stopiranju mjera aktivnog zapošljavanja mladih bez formalnog radnog iskustva, ali i određenim grupama na Facebooku u kojima se razmjenjuju dojmovi o studentskim poslovima i poslodavcima, odlučili smo provesti anketu među studentima da bismo ispitali koliko su zadovoljni ponudom studentskih poslova, satnicom koju za njih dobivaju, ali i redovitošću isplate od strane poslodavaca.

Anketa: Studiranje i posao

Objavljeno 26.03.2014.

Odvojite minutu vremena i sudjelujte u kratkom istraživanju portala MojFaks vezano za studiranje i posao, satnicu, isplatu zarađenog novca.

Položite ispite i obogatite se preko ljeta! Evo kako!

Objavljeno 26.02.2014.

Lekar, pekar, apotekar…što će se najviše tražiti ovoga ljeta kad započne turistička sezona na Jadranu?

Nemaš iskustva? Agrokor ti nudi priliku!

Objavljeno 13.02.2014.

Agrokor koncern ponovno pruža priliku mladim ljudima bez iskustva (ili s iskustvom do godinu dana) za zapošljavanje.

Osječki studenti čiste snijeg i zarađuju – 30 kuna po satu!

Objavljeno 03.02.2014.

Poznato je da studenti uglavnom muku muče s džeparcem, jednako kao i građani sa neočišćenim kolnicima kada napada snijeg. Zato su Osječani povukli pravi potez – na korist svih!

Gdje su najkorumpiraniji menadžeri? I gdje je Hrvatska na ljestvici?

Objavljeno 14.01.2014.

Korupcija i mito u europskom gospodarstvu očito su uobičajena praksa, pokazala je recentna studija konzultantske tvrtke Ernst & Young. Visokih 39% ispitanika od ukupno obrađenih 3500 pravnih stručnjaka i menadžera tvrde da su svjedočili korupciji u svojim zemljama i to na dnevnoj bazi.

Najluđa pitanja na razgovoru za posao – znate li odgovore?

Objavljeno 13.01.2014.

Kao da nije dovoljno što je intervju za posao stresan sam po sebi, nego se uvijek nađu pojedinci koji će cijelu sitaciju dodatno otežati. Jasno nam je da ih zanima sve o potencijalnom budućem zaposleniku, ali tražiti od kandidata da otpjeva pjesmu koja ga opisuje djeluje nam kao pretjerivanje.

Koliku biste plaću tražili za obavljanje ovih poslova?!

Objavljeno 10.12.2013.

U vrijeme kad se Indexov brojač nezaposlenih opako približio 370-tisućitom nesretniku, razmišljamo o poslovima – onima koje bi najradije radili i koje smo prisiljeni raditi iz egzistencijalnih potreba. Sve je rjeđe razmišljati o odbijanju posla, ma kakav bio.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se