Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom posao

Svi studentski poslovi - provjeri što sve možeš raditi

Objavljeno 03.12.2012.

Tijekom studiranja, mnogi studenti se odlučuju za određeni honorarni posao, a neki pak i za onaj s punim radnim vremenom. Kako bi si priskrbili dodatni džeparac, studentima su na raspolaganju različiti poslovi - bilo da je riječ o onima iz ponude Studentskog centra ili pak onima koje si pronađu sami ili uz preporuku prijatelja.

'Školska poznanstva' nisu ključna za dobivanje  (prvog) posla

Objavljeno 03.12.2012.

Često čujemo da je vrijeme školovanja najljepše u životu, što potvrđuje i izreka 'Od kolijevke pa do groba, najljepša je đačko doba'. Portal EduCentar istražio je, pridonose li prijateljstva i poznanstva sklopljena tijekom školovanja u pronalasku posla ili razvoju karijere? Anketa je provedena na više od 250 ispitanika.

Provjerite kakva je budućnost mladih na tržištu rada RH

Objavljeno 14.11.2012.

Studentska udruga eSTUDENT poziva vas na panel 'Budućnost mladih na tržištu rada RH'. Dođite na Ekonomski fakultet u Zagrebu 23. studenog i provjerite sve iz prve ruke...

Boeing i Microsoft u potrazi za izvrsnim studentima

Objavljeno 12.06.2012.

Mnogo inžinjera i ostalih stručnjaka u velikim kompanijama poput Boeinga, General Electrica, United Technologies i Microsofta odlaze u mirovinu pa ove dvije tvrtke sve češće traže nove stručnjake po fakultetima. Ovo je praksa koja se nije baš često mogla vidjeti u ovim kompanija, no čini se kako nužda čini nova pravila.

Sajam sezonskih poslova – pronađite savršen sezonski posao!

Objavljeno 07.05.2012.

Udruga Zagreb za mene(Zagreb4me)organizira Cro Summer Job –Sajam sezonskih poslova 2012 od 9. do 12. svibnja, u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom i Sajmom turizma CroTour 2012. Potporu projektu daje portal MojPosao.net.

Studentice i studenti poručuju Mrsiću: Ne izrabljujte nas!

Objavljeno 25.04.2012.

'S jednim se ipak slažemo s vama, ministre – rad kakav vi predlažete nije volontiranje. Koncept koji vi predlažete najtočnije je nazvati rad bez zasnivanja radnog odnosa – mi dodajemo još i potplaćeni, izrabljivački, ponižavajući rad', poručile su studentice i studenti Mrsiću.

SAD: više od polovice diplomaca nezaposleno ili radi drugi posao

Objavljeno 24.04.2012.

Kada slušamo o studentima i diplomama u Lijepoj našoj, čini nam se kao da je naš slučaj jedinstven, no ni na bogatom zapadu slika nije nimalo ljepša. Naime, istraživanje je pokazalo da čak 53 posto onih koji su završili fakultet u SAD-u nema posao ili radi posao za koji im nije potrebna diploma. Možda će ovo nekome biti utjeha, ali svakako se postavlja pitanje – što se to događa s obrazovanjem i sustavom općenito?

Poslodavci: Evo što svaki student treba znati

Objavljeno 17.04.2012.

Studirati je teško, ali naći dobar posao još je teže, posebice u današnje doba recesije kada nam stalno obećaju da će biti bolje, no svaka nova godina kao da je gora od one prethodne. Pitali smo poslodavce što očekuje od studenata, svojih budućih zaposlenika, osim diplome, dakako. Evo što su nam rekli.

MojPosao Job College - profesionalci pomažu mladima

Objavljeno 14.03.2012.

Vodeći portal za zapošljavanje u Hrvatskoj - MojPosao te SELECTIO i Institut za razvoj tržišta rada provode projekt "MojPosao Job College" koji ima za cilj povećati zapošljivost mladih osoba s područja županija s najvećim stopama nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj (Osječko-baranjska, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska županija).

Uspješno završili dani SAD - a na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

Objavljeno 09.03.2012.

Evo i drugu godinu zaredom na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 29.02. i 01.03.2012., održao se projekt Hrvatske studentske asocijacije 'Dani SAD-a'. Sudeći po odazivu studenata i posjećenosti štandova i predavanja možemo reći da je i ove godine projekt bio uspješan.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se