Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom profesor

Kad je predavanje dosadno: Student crta urnebesne karikature profesora

Objavljeno 08.03.2017.

Svaki student ima svoj način kako se nosi s dosadnim predavanjem: dok neki spavaju otvorenih očiju, drugi 'špijuniraju' kolege po mrežama, a treći crtaju profesora.

Zagrebački profesor sastavio knjižicu uz pomoć koje vas nikada neće optužiti za plagiranje

Objavljeno 24.02.2017.

U posljednje vrijeme svjedoci smo akademskih afera u kojima su glavni akteri političari i njihovi upitni radovi. Tako u Vladi sjedi Milijan Brkić koji je prepisao svoj diplomski, ali i ministar obrazovanja Pavo Barišić koji za sobom 'vuče' optužbe za plagiranje.

Danas ministar, a nekad profesor: Što studenti misle o Pavi Barišiću kao predavaču?

Objavljeno 09.01.2017.

Mnogi su mislili da je bivši ministar obrazovanja, Predrag Šustar, odnio titulu najgoreg ministra obrazovanja, no danas mnogi tvrde da je na tu stolicu zasjeo Pavo Barišić kako bi sebe postavio na prijestolje 'najgoreg'.

Zašto neki profesori studentima savjetuju da koriste Wikipediju?

Objavljeno 29.12.2016.

Većina studenata će već na prvoj godini naučiti da se ne bi trebali suviše oslanjati na korištenje Wikipedije prilikom pisanja seminara i obavljanja sličnih studentskih zadataka.

Tabu tema o kojoj se ne govori: Znate li koliko se često studenti 'spetljaju' s profesorima?

Objavljeno 29.12.2016.

Sigurno mislite da se ljubav ili požuda između studenata i profesora događaju samo na filmskome platnu, ali statistika pokazuje drugačije.

'Gdje je ljubav, profesore?': Student svojim mailom osigurao dodatne bodove cijeloj grupi

Objavljeno 15.12.2016.

Blagdansko vrijeme i Božić općenito kao da imaju neku magičnu moć da smekšaju ljude, a upravo se to dogodilo i jednom sveučilišnom profesoru koji je nakon 'božićnog maila' studenta svima dao dodatne bodove.

Nije san: Fakultet bez profesora i školarine doista postoji

Objavljeno 29.11.2016.

Prošlog je mjeseca u Kaliforniji otvoren fakultet u kojem nema profesora ni predavača. Fakultet se zove 42, a oni koji su čitali 'Vodič kroz galaksiju za autostopere' znaju da je ovo referenca na odgovor o smislu života.

Rezultati ankete pokazali: 86% studenata podržava ideju javne 'crne liste' loših profesora

Objavljeno 25.11.2016.

Na anketu koju smo proveli s pitanjem 'Treba li postojati javna crna lista profesora?' odgovorila su 192 studenta, a njih 165 dalo je potvrdan odgovor. To znači da gotovo 86% ispitanih studenata smatra da je 'crna lista' potrebna, a njih 14% ne smatra nužnim stvaranje iste.

Svi znaju da su loši i nitko ne poduzima ništa: Treba li postojati javna 'crna lista' profesora?

Objavljeno 23.11.2016.

Na svakom fakultetu se kriju najmanje dva profesora od kojih svi strepe te ne znaju kako se uopće postaviti kada su oni u pitanju i to ne zato što su strogi nego zato što su prosto rečeno – loši.

Kašnjenje, ucjenjivanje, omalovažavanje: Stvari koje nijedan profesor ne bi trebao raditi

Objavljeno 21.11.2016.

Na faksu ćemo osim s kolegama uglavnom komunicirati s profesorima, a ponekad nam se čini da postoji neka granica dobrog ukusa koju nerijetko upravo oni znaju prijeći.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se