Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom prosjek

Jesu li ocjene važne za dobivanje posla? Djevojka poslala oštru poruku poslodavcima: 'Ne pitajte me za prosjek'

Objavljeno 11.07.2018.

Na razgovorima za posao kandidati se (kao i poslodavci) naslušaju svakakvih pitanja i izjava. Osim što i dalje postoje apsurdna i zapravo 'nedopuštena' pitanja, poput onih koja zadiru u planiranje obitelji ili kandidatovu vjeroispovijest, čini se da pojedini poslodavci i dalje ispituju o ocjenama na fakultetu. Jedna studentica smatra da tome treba doći kraj.

Mladi Hrvati trče za ocjenama i 'izgaraju': Gimnazijalka na liječenju jer nije prošla s 5,0, studentica plakala zbog četvorke

Objavljeno 01.06.2018.

Jesu li odlične ocjene pokazatelj nečijeg znanja i kvaliteta ili se najčešće u utrci za najboljim mogućim prosjekom izgubi ono najvažnije: učenje radi usvajanja dugoročnog znanja i osobnog napredovanja svakog pojedinca?

10 razloga zašto su prosječni studenti uspješniji od odlikaša nakon diplome

Objavljeno 17.01.2018.

Znate li da je prosjek ocjena većine milijunaša samo 2,9? I dalje mislite da su ocjene najvažnije za vašu budućnost?

Odvjetnik odbio zaposliti studenta koji je završio pravo U ROKU s ODLIČNIM prosjekom – evo kako to objašnjava

Objavljeno 10.01.2018.

Jedan odvjetnik ne želi zaposliti 'friško' diplomiranog studenta Pravnog fakulteta, a razlog će vam se učiniti nevjerojatnim. Problem leži u činjenici da je kandidat za posao bio savršeni student: završio je fakultet u roku i to s odličnim prosjekom ocjena.

Prosjek ocjena milijunaša je 2.9: Evo zašto je tako nizak i zašto su unatoč lošim ocjenama uspjeli u životu

Objavljeno 16.08.2017.

Prosjek ocjena milijunaša koji diplomiraju u SAD-u je mizernih 2,9. Iako se svi slažemo da to nije neki reprezentativni prosjek, čini se neobičnim da najbogatiji dio populacije ostvari upravo ovaj, ne baš bajan, uspjeh.

Ispod europskog prosjeka: Evo kojih nam diplomanata kronično nedostaje

Objavljeno 03.03.2017.

Niska razina ulaganja u istraživanja i inovacije i nedovoljna povezanost znanosti i gospodarstva slabosti su i razvojna ograničenja koja se gotovo neizostavno naglašavaju u izvješćima o Hrvatskoj.

Za onih drugih 90% u generaciji: Zašto ti ne treba 5,0 da uspiješ u životu

Objavljeno 13.01.2017.

Ima i drugih puteva do zvijezda...

10 loših navika koje ti otežavaju put do diplome

Objavljeno 17.02.2016.

Neki ljudi rasturaju na faksu. Najbolje ocjene, sto projekata, najbolji u generaciji...baš super za njih! Zbog takvih bisera mi ostali osjećamo se loše.

Prosjek ocjena ne govori ništa o tebi - kad su ove stvari u pitanju

Objavljeno 02.02.2016.

Još od osnovne škole pune nam mozak pričama da su najbolja knjižica, svjedožba i najbolji indeks samo oni u kojima su sve same petice. Pokušavaš li i dan-danas ostvariti taj standard?

11 razloga zašto prosjek ocjena u životu uopće nije bitan

Objavljeno 28.09.2015.

Svi znamo da je stres oko polaganja ispita i upisivanja što boljih ocjena stvaran. Pad na ispitu ili loše odrađeni seminar ispunjava te osjećajem očaja, ali jedno je sigurno – dobar prosjek kasnije u životu uopće neće biti toliko bitan koliko misliš da hoće.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se