Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom radnici

Vrtoglave satnice: Zbog iseljavanja nema tko raditi pa poslodavci studentima dižu plaće za 30 posto

Objavljeno 27.07.2018.

Zbog iseljavanja, u Hrvatskoj nedostaje radne snage pa se poslodavci moraju snalaziti na različite načine. Takva situacija ide na ruku studentima jer se poslodavci sada oslanjaju na njih pa im daju za 30 posto veće plaće nego inače, a neke satnice kreću tek s 50 kuna.

Mladi radnici i mlade radnice: Satirična stranica otkriva tužno lice traženja posla u Hrvatskoj

Objavljeno 02.05.2017.

Mjesto za kritiku socijalne politike, mjere stručnog osposobljavanja i nedostatka brige o mladima stvorilo se na Facebook stranici 'Mladi radnici i mlade radnice'. Premda njihovi memovi i fotomontaže tjeraju na smijeh, oni nas ujedno bacaju i u razmišljanje jer kao mladi ljudi i sami prolazimo kroz isto sito i rešeto.

Smijehom protiv frustracije: Stripom prikazali kako izgleda traženje posla u Hrvatskoj

Objavljeno 18.04.2017.

Nezaposlenima je stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje stalni dom jer ondje pokušavaju pronaći posao. Puno puta smo bili u prilici vidjeti oglas koji nas je zainteresirao, ali i doživjeti blagi slom živaca jer u vrsti zaposlenja stoji sve češće omraženo 'stručno osposobljavanje'.

Što se dogodi kada tri Norvežanke posjete tvornicu u Kambodži u kojoj se šiju njihove krpice?

Objavljeno 29.01.2015.

Većina djevojaka voli obilaziti dućane i puniti police ormara novim krpicama. No jeste li se ikada zapitali gdje nastaje ta odjeća?

Zemlja s najboljim uvjetima rada traži radnike – plaće preko 30 tisuća kuna!

Objavljeno 20.08.2014.

Europski ured za zapošljavanje objavio je izvještaj u kojem se navodi da su Norveškoj potrebni inženjeri, posebice stručnjaci za mehaniku, elektroniku, automatiku, hidrauliku i vodovod, predškolski odgojitelji, nastavnici (posebno u području prirodnih znanosti i matematike), doktori medicine i medicinske sestre, psiholozi, vozači autobusa, taksisti, kuhari i konobari.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se