Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom rezultati

Zabrinuti su: Studenti smatraju da neki kolege s faksa imaju problem s alkoholom

Objavljeno 30.08.2018.

Studente mnogi percipiraju kao 'party životinje' kojima je bitno proći ispit pa se kasnije dobro provesti uz 'žesticu' i društvo. Novija istraživanja pokazala su da studenti uopće više ne konzumiraju alkoholna pića u toliko velikoj mjeri kao nekada, a najnovija studija pokazala je da većina studenata uopće ne cuga tijekom tjedna te da određeni broj njih misli da neki od kolega imaju problema s pićem.

Je li moguće? Ovaj medicinski fakultet namještao loše rezultate ispita kod studentica kako bi bilo manje ženskih liječnika

Objavljeno 06.08.2018.

Studirati i upisati medicinu nije lako, a još je teže kada učiš, dobro napišeš prijemni ispit i ne upadneš na fakultet. Kako je to moguće? Ako studirate u Japanu to je itekako moguće jer ondje je trenutno veliki skandal s lažiranim lošim rezultatima prijemnih ispita i to samo onih koje su pisale djevojke. Zašto? Zato što su htjeli da bude manje ženskih liječnica.

Istraživanje pokazalo da je studentima brak zadnja opcija pa često imaju prijatelje s povlasticama

Objavljeno 20.06.2018.

Rezultate istraživanja o navikama studenata i njihovim preferencijama uvijek je zanimljivo čitati. Jedno tako novo istraživanje koje su proveli sami studenti dolazi iz Srbije, točnije Beograda, gdje su se istraživale različite studentske preferencije, a najzanimljivija je ona povezana sa seksom.

Istraživanje pokazalo: Sve manje studenata sretno na fakultetu – većina smatra da im je život promašen

Objavljeno 07.06.2018.

Jesu li studenti sretni tijekom studija i smatraju li svoj život vrijednim? Zabrinjavajuće je što je velik broj studenata na ova pitanja odgovorio negativno. Nažalost, više je onih koji su nesretni tijekom studiranja nego studenata koji su sretni te ih samo 17% smatra da je njihov život vrijedan življenja.

Za sve koji razmišljaju o pauziranju ili promjeni faksa: Hoćete li morati ponovo polagati državnu maturu?

Objavljeno 16.05.2018.

Scenarij da bi ponovno morali polagati sve predmete na državnoj maturi zbog upisivanja drugog fakulteta studentima predstavlja noćnu moru. Polaganje državne mature donosi veliki stres jer su rezultati uglavnom određuju hoće li se osoba upisati na željeni fakultet ili ne pa se mnogi studenti pitaju koliko dugo vrijede rezultati mature.

Provjerite jeste li na listi: Napokon objavljeni rezultati natječaja za braniteljsku stipendiju

Objavljeno 19.04.2018.

Iako se činilo da studenti neće tako skoro saznati rezultate natječaja za 'braniteljsku' stipendiju, obistinilo se obećanje ministra branitelja, Tome Medveda koji nam je u razgovoru u utorak rekao da će rezultati biti poznati ovaj tjedan pa sada studenti znaju jesu ostvarili pravo na novčanu potporu.

Istraživanje pokazalo da bi studenti radije zgriješili s profesoricama nego njihove kolegice s profesorima

Objavljeno 24.08.2017.

Seks s profesorom ili profesoricom čest je scenarij u filmovima 'za odrasle', a to je tako zato što su svi barem jednom maštali da se spetljaju s profesorom. No, koliko se to zapravo često događa? Rezultati istraživanja na tu temu mogli bi vas iznenaditi.

Jeste li na popisu novih/starih stanara? Objavljeni rezultati natječaja za smještaj u zagrebačke domove

Objavljeno 17.08.2017.

Krajem lipnja Studentski centar u Zagrebu raspisao je natječaj za smještaj studenata u studentske domove za akademsku godinu 2017./2018. Na natječaj su se mogli prijaviti svi redovni studenti, rok za prijavu bio je 31. srpanj, a danas je poznato tko je sve od studenata 'upao u dom'.

Nova ljestvica Webometrics: Koja su hrvatska sveučilišta pobjednici, a koja gubitnici?

Objavljeno 17.03.2017.

Ljestvica Webometrics obuhvaća oko 25.000 institucija visokog obrazovanja diljem svijeta, a izrađuje je The Cybermetrics Lab, istraživački tim Consejo Superior de Investigaciones Científicasa, najvećeg tijela za istraživanje javnog mnijenja. Posebno je interesantna jer pokazuje utjecaj nekog sveučilišta na webu, odnosno mreži.

Preko tisuću prijatelja, a sami: Mladi koji koriste društvene mreže sve su usamljeniji

Objavljeno 07.03.2017.

Ironično je bilo društvene mreže nazvati upravo tim imenom jer novo istraživanje pokazalo je da smo uz njih sve manje društveni, pogotovo mlađi dio populacije.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se