Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom roditelji

22 sitne laži koje studenti govore svojim roditeljima

Objavljeno 30.11.2015.

Kad ste bili mali, jedna od prvih stvari koje ste naučili od svojih roditelja vjerojatno je ona da nikada ne smijete lagati jer su u laži kratke noge.

Posao, djeca i studiranje: je li ideja bezbrižnih studenata zastarjela?

Objavljeno 26.11.2015.

Svi mi o fakultetu razmišljamo kao o instituciji koja nam omogućava još nekoliko godina 'slobode' prije ulaska u brak, odgajanja djece i punog radnog vremena. Studiranje je bezbrižan period u kojemu stječemo znanje, ali se pritom i odlično zabavljamo jer osim studiranja – nemamo nijednu drugu obavezu.

17 poruka koje će ti mama poslati dok si na faksu

Objavljeno 24.09.2015.

Za roditelje je trenutak kad dobiješ diplomu trenutak potpunog ponosa i osjećaja osobnog ostvarenja, ali je cijeli put dok do toga ne dođeš prepuno stresa, osjećaja nostalgije, zabrinutosti i čežnje, pogotovo ako si odselio/la iz obiteljskog doma u onaj studentski.

Bračni paviljoni: smještaj za studente roditelje

Objavljeno 22.09.2015.

Studentske su ljubavi nekada, mnogo češće nego danas, završavale brakom. Jeste li znali da su šezdesetih godina prošloga stoljeća studentski s djecom mogli smjestiti u posebne bračne paviljone?

Studenti još u srednjem vijeku 'žicali' novac od roditelja

Objavljeno 17.09.2015.

Roditelji se ne bi smjeli zgražati ni čuditi ukoliko njihova pametna dječica koja studiraju svako malo nazovu ili pošalju poruku i zatraže – novac. Ova studentska praksa poznata je još od srednjega vijeka, točnije 1220. godine.

Barem 4 razloga: zašto je dobro nakon diplome živjeti s roditeljima

Objavljeno 23.04.2015.

Sigurno si svjedočio/la reakcijama kolega kad im netko od prijetalja objavi da se nakon diplome vraća u roditeljsko gnijezdo. Iako je u Hrvatskoj situacija takva da većina mladih čak do tridesete godine živi s roditeljima, svi mi sanjamo da ćemo nakon fakulteta poletjeti i emancipirati se u svojoj gajbi.

Kao u noćnoj mori: Kad bi i na faksu postojali roditeljski sastanci

Objavljeno 09.04.2015.

Poštovana gospođo Horvat, vaša kćer priprema se za ljetne rokove u Sidru, a kad ne pije uništava si oči i vid maratonskim gledanjem omiljene serije, a otkrila je i da ju jako zanima umjetnost bonsaija. Što mislite, koliko će joj to pomoći da nakon diplome nađe posao ako uopće diplomira? *Mama se naravno rasplače*

Svaki četvrti student živi isključivo od financija roditelja!

Objavljeno 12.03.2015.

Istraživanje je tijekom veljače provela Hrvatska poštanska banka u suradnji s portalom Studentski.hr i u njemu je sudjelovalo 1330 studenata iz cijele Hrvatske.

Aplikacija koji tvojim roditeljima javi kad god se ne pojaviš na predavanju

Objavljeno 23.02.2015.

Jedna od najboljih stvari koje donosi studentski život je samostalnost. Ovo je posebno istinito ako živiš na kampusu ili si na stanu – ukratko, daleko od roditelja.

Iskustva studenata: Kako reći roditeljima da se želiš prebaciti na drugi faks?

Objavljeno 11.02.2015.

Studenti imaju puno pravo mijenjati mišljenja i fakultete, ako smatraju da je to najbolje za njih. Iako se to tebi čini kao razumna opcija, tvoji roditelji to možda ne bi odmah razumjeli. Zato je bitno lijepo im priopćiti 'radosnu' vijest.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se