Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom savjeti

Nemoj razbijati glavu: 'Ozbiljni' studentski problemi koji to zapravo uopće nisu

Objavljeno 23.09.2015.

Svi smo to prošli: zapnemo u nekoj situaciji kad nam se čini da je došao kraj svijeta i da dalje jednostavno ne možemo. Ne spavamo, ne jedemo, rastzreseni smo ili frustrirani samo da bi shvatili da većina problema uopće nije bitna – dugoročno gledano.

Iskusni domaši savjetuju: ponesite i ove (naizgled nebitne) stvari u dom

Objavljeno 21.09.2015.

U Facebook grupi Studentski dom 'Stjepan Radić' – 'Sava' jedan je novopečeni student zamolio iskusnije kolege da ga savjetuju po pitanju pakiranja koferčića prije nego napusti obiteljski dom i sreću potraži u novom studentskom domu.

Uskoro 11. Sajam stipendija i visokog obrazovanja: ovogodišnji Sajam najveći dosad

Objavljeno 15.09.2015.

Institut za razvoj obrazovanja organizira 11. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 13. listopada 2015. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 15. listopada 2015. na Sveučilištu u Rijeci.

Hobiji za snažniji i pametniji mozak

Objavljeno 03.09.2015.

Nije nova vijest da kvocijent inteligencije nije 'zapisan u kamenu' te da se tijekom života može mijenjati – nabolje kao i nagore.

Ne tipkaj po mobitelu jer sve vidimo: Profesorica dala najbolje savjete brucošima

Objavljeno 02.09.2015.

Profesorica koja predaje političke znanosti na jednom fakultetu svome je nećaku željela dati nekoliko savjeta prije nego krene na fakultet. Evo što mu je napisala...

Kako upoznati profesore i zbližiti se s njima (čak i na 'masovnim' predavanjima)

Objavljeno 01.09.2015.

Postoji hrpa razlika između srednjoškolskog i fakultetskog obrazovanja od kojih je samo jedna – veličina grupa, predavaona i općenito studenata koji će s tobom slušati predavanja. Nekad će predavanja slušati samo tvoja godina, a nekad će vas spojiti sa starijim ili mlađim kolegama.

Tko te šiša: kako i kada uštedjeti na odlascima frizeru

Objavljeno 31.08.2015.

Nova frizura najjednostavniji je način za drastično promijeniti stil ili izgled, ali može biti popriličan udarac za tvoj studentski budžet. Možeš li dobru frizuru napraviti u kućnoj radinosti?

Uvod u cimerstvo: kako se zbližiti s cimericom

Objavljeno 27.08.2015.

Možeš reći što god te volja, ali upoznavanje s novim cimerima uvijek je stresno!

Prvi tjedan na kampusu: Stvari koje ne smiješ napraviti

Objavljeno 26.08.2015.

Listopad se užurbano približava, a s njime i nova akademska godina. Brucoši počinju osjećati laganu nervozu i tremu, ali i slatko iščekivanje novog početka...

Savjet stručnjaka: Idealizam Tarzana koji sve može sam loš je za studente

Objavljeno 25.08.2015.

Nova akademska godina – novi stresovi! Još k tome ako si brucoš koji će od ove jeseni uz čari studentskog iskusiti i čari samostalnog života te upoznavanja novog grada – stres može biti samo još i veći.
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se